Η Χίος έτρεξε για τον Αυτισμό στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης της Κοινωνίας

Ο Αυτισμός είναι ένα ταξίδι που ποτέ κανείς δεν σχεδιάζει. Το σίγουρο όμως είναι ότι η αγάπη μας γι' αυτά τα παιδιά κάνει το ταξίδι πιο ωραίο και την Κοινωνία μας καλύτερη!

by Times Newsroom

Η Χίος έτρεξε για τον Αυτισμό τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που είναι στις 2 Απριλίου. 1000 άτομα όλων των ηλικιών έτρεξαν και περπάτησαν μέσα στην πόλη της Χίου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας μας για τον Αυτισμό. Το κίνημα “Τρέχω για τον Αυτισμό – Run for Autism” ξεκίνησε το 2018 από τη Χίο μέσω του Συλλόγου Αυτισμού Χίου και έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσω των αθλητικών διοργανώσεων Μαραθωνίου Δρόμου.

default

Στόχος του κινήματος είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών με αυτισμό αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την αποδοχή των ατόμων με Αυτισμό από την Κοινωνία. Να σημειώσουμε ότι φέτος ήταν ο 3ος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε στη Χίο ενώ παράλληλα διοργανώθηκαν ανάλογες δράσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο Αυτισμός είναι ένα ταξίδι που ποτέ κανείς δεν σχεδιάζει. Το σίγουρο όμως είναι ότι η αγάπη μας γι’ αυτά τα παιδιά κάνει το ταξίδι πιο ωραίο και την Κοινωνία μας καλύτερη!

Konstantinos Mil. Anagnostou
Photographer & Cinematographer

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com