Η χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο – Ένας στους δέκα είναι από 80 ετών και άνω

Πρώτη και στη λίστα με τους περισσότερους ηλικιωμένους εργαζόμενους, 65 ετών και άνω - Σχεδόν ένας στους επτά

by Times Newsroom

Η χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο είναι η Ιαπωνία, με το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει τις τελευταίες ώρες πως ένας στους δέκα πολίτες της χώρας είναι ηλικίας 80 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία (ηλικίας 65 ετών και άνω) έχει φτάσει στο 29,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ένα νούμερο που αποτελεί ρεκόρ.

Όπως αναφέρεται στη δημογραφική ανάλυση που γνωστοποίησε το υπουργείο, με αφορμή την Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους, ο αριθμός των πολιτών με ηλικία 75 ετών και άνω ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 εκατομμύρια.

Στον αντίποδα, για πρώτη φορά από το 1950, ο συνολικός αριθμός των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία (ηλικίας 65 ετών και άνω) μειώθηκε κατά περίπου 10.000 άτομα σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας συνολικά στα 36,2 εκατομμύρια.

Όσον αφορά τους πολίτες από 80 ετών και άνω, αυξήθηκαν κατά 270.000 σε σύγκριση με πέρσι και ανέρχονται σήμερα σε 12,5 εκατομμύρια, φτάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 10% του συνολικού πληθυσμού στην Ιαπωνία.

Ιαπωνία: Πρώτη και στη λίστα με τους περισσότερους ηλικιωμένους εργαζόμενους

Παράλληλα, για 19η συνεχόμενη χρονιά αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών, 65 ετών και άνω, που ακόμη εργάζονται και οι οποίοι υπολογίζονται σε 9,12 εκατ. ανθρώπους. Έτσι, το ποσοστό των ηλικιωμένων εργαζομένων έχει φτάσει φέτος στο 25,2%, ενώ σχεδόν ένας στους επτά εργαζόμενους στην Ιαπωνία θεωρείται «ηλικιωμένος», κάτι που τη στέλνει στην κορυφή της σχετικής λίστας μεταξύ των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.

Σε μία χώρα που ήδη θεωρούνταν ως αυτή με τους περισσότερους ηλικιωμένους στον κόσμο, το υπουργείο Εσωτερικών δεν εμφανίζεται αισιόδοξο πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πως οι δείκτες των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια με την υπογεννητικότητα και την έλλειψη σε εργατικό δυναμικό να αποτελούν από τα πιο σημαντικά προβλήματα σε μία χώρα που γερνάει με ταχύτατους ρυθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com