Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς

Η πρόταση αναμένεται να υπερψηφιστεί

by Times Newsroom

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας αποφάσισε σήμερα να θέσει εκτός νόμου την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς υποβάλλοντας μια σχετική πρόταση νόμου στο κοινοβούλιο. Η απαγόρευση της Χαμάς «είναι η καταλληλότερη απάντηση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή μετά τις 7 Οκτωβρίου», όταν η οργάνωση εξαπέλυσε επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση. «Ο νόμος αυτός θα δώσει στις ομοσπονδιακές αρχές τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν πιθανές δραστηριότητες της Χαμάς ή παροχή υποστήριξης στην οργάνωση στην Ελβετία», εξηγεί η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι θέσεις που έχουν ήδη εκφράσει τα κυριότερα κόμματα της χώρας δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η πρόταση θα υπερψηφιστεί. Το UDC (ριζοσπαστική δεξιά), το μεγαλύτερο κόμμα και νικητής των βουλευτικών εκλογών της 22ας Οκτωβρίου, είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως τη λήψη αυτού του μέτρου, όπως επίσης και όλες οι εβραϊκές οργανώσεις της Ελβετίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χαμάς. Οι υπηρεσίες των διάφορων υπουργείων θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα ομοσπονδιακό νομοσχέδιο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com