Η ΕΡΤ στο Κίεβο: Ρωσικό χτύπημα σε πολυκατοικία

Ανασύρθηκε ένας νεκρός, βαριά τραυματισμένο 6χρονο κορίτσι

by Times Newsroom

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Κάτια Αντωνιάδη, πρόκειται για το πρώτο ρωσικό χτύπημα στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από τρεις εβδομάδες, σε εννιαώροφη πολυκατοικία. Ανασύρθηκε ένας νεκρός, ένα εξάχρονο κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα ενώ σε εξέλιξη είναι προσπάθεια απεγκλωβισμού μιας γυναίκας που είναι πιθανότατα η μητέρα του παιδιού.

Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες – αργότερα”, ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του. “Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια”, προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή