Η καμπίνα του Μακρόν και η έκπληξη Ντράγκι-Σολτς

Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός ότι σε τέτοιες συναντήσεις υψηλού επιπέδου, οι ηγέτες δείχνουν μια πιο χαλαρή πλευρά του εαυτού τους, κάνοντας αστεία ακόμα και όταν επιτρέπονται οι κάμερες. Συχνά, οι πιο σοβαρές συζητήσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

by Times Newsroom

Ώρες μετά από ένα ολονύκτιο ταξίδι με το τρένο στο Κίεβο για να συναντήσουν τον ηγέτη της Ουκρανίας, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε λίγο διαφορετικό ντεκόρ στην καμπίνα από αυτούς.

Ένα σύντομο απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης από το 11ωρο ταξίδι των ηγετών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας δείχνει τη συνειδητοποίηση στα πρόσωπα του Σολτς και του Ντράγκι καθώς επισκέπτονται τον Μακρόν στην καμπίνα του Γάλλου προέδρου.

Καθώς οι δύο ηγέτες κάθονται σε ένα ωραίο ξύλινο τραπέζι δίπλα στον Μακρόν, ο Σολτς και ο Ντράγκι βλέπουν τα κομψά στολίδια και χαμογελούν.

«Είναι παρόμοιο το δωμάτιό σας;» ρωτάει ο Σολτς τον Ντράγκι.

«Δεν είναι έτσι», απαντά ο Ντράγκι.

Ο καγκελάριος συνεχίζει: «Το δικό μου είναι ίδιου μεγέθους, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά έπιπλα».

«Πολύ λιγότερο πολυτελές είναι το δικό μου. Το δικό μου είναι βασικό», συμφωνεί ο Ντράγκι, προσθέτοντας, «Είναι μόνο το δωμάτιό του», ενώ δείχνει τον Μακρόν.

Μετά την αρχική έκπληξη, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να δείχνει με ένα στυλό σε ένα αντικείμενο έξω από το πλαίσιο, φαίνεται να σχολιάζει την καμπίνα του τρένου του Ντράγκι: «Έχεις το μικρότερο».

«Από την άλλη», απαντά ο Ντράγκι κοιτάζοντας τον Μακρόν: «(Είναι) ο πρόεδρος της Ένωσης».

Πράγματι, ο Μακρόν έχει τοποθετηθεί συχνά ως ένας από τους πιο δυναμικά φιλοευρωπαϊκούς ηγέτες στην ήπειρο. Και, αυτή τη στιγμή, η Γαλλία κατέχει επίσης την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός ότι σε τέτοιες συναντήσεις υψηλού επιπέδου, οι ηγέτες δείχνουν μια πιο χαλαρή πλευρά του εαυτού τους, κάνοντας αστεία ακόμα και όταν επιτρέπονται οι κάμερες. Συχνά, οι πιο σοβαρές συζητήσεις γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο Μακρόν, ο Σολτς και ο Ντράγκι ήρθαν επίσης αμέσως αντιμέτωποι με τη θλιβερή πραγματικότητα του πολέμου με την άφιξή τους στο Κίεβο το πρωί της Πέμπτης. Επισκέφτηκαν την πόλη Ιρπίν, στα βόρεια προάστια του Κιέβου, όπου ο ρωσικός στρατός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές κατά τον πρώτο μήνα του πολέμου και κατηγορήθηκε για πολλά εγκλήματα πολέμου.

«Είναι τρομερό τι καταστροφή προκαλεί αυτός ο πόλεμος», είπε ο Σολτς στους δημοσιογράφους στο Ιρπίν. «Μια ολόκληρη πόλη έχει καταστραφεί όπου δεν υπήρχε καθόλου στρατιωτική υποδομή. Και αυτό λέει πολλά για τη βαρβαρότητα του ρωσικού επιθετικού πολέμου, ο οποίος είναι απλώς έτοιμος να καταστρέψει και να κατακτήσει».

Και πρόσθεσε: «Και αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νου σε ό,τι αποφασίζουμε. Είναι ένας τρομερός πόλεμος και η Ρωσία τον οδηγεί με τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα χωρίς να λαμβάνει υπόψη την ανθρώπινη ζωή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com