Η Κοινωνία των Πολιτών οργανώνεται

Η λεγόμενη Κοινωφελής εργασία με τις χιλιάδες των 8μηνιτών εργαζόμενων που κατακλύζουν κυρίως τους Δήμους αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα έπρεπε να διοχετεύονται ΜΟΝΟ μέσω των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Την Τρίτη, 22 Φεβ 2022, στις 21.00 οργανώνεται ανοικτή δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών με απώτερο στόχο να οργανωθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί ένα ΔΙΚΤΥΟ των δικτύων στο https://us02web.zoom.us/j/85776516248?pwd=Tk1BRGtCc0hHd1FvNlJpSjdIUW15Zz09.

Η ανεπαρκής αυτοοργάνωση του χώρου της Κοινωνικής Οικονομίας (Συνεταιρισμοί κάθε μορφής, Αλληλασφαλιστικά κεφάλαια, Ηθικές Τράπεζες & Ιδρύματα) και του χώρου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Σωματεία, σύλλογοι, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες κλπ) αφήνει χώρο στο Κράτος και τις κερδοσκοπικές Ιδιωτικές Εταιρείες να υφαρπάζουν τα κεφάλαια που έχουν διατεθεί από την ΕΕ για την Κοινωνία, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ.

Πρόκειται για πάρα πολλά Ευρώ. Πχ. η λεγόμενη Κοινωφελής εργασία με τις χιλιάδες των 8μηνιτών εργαζόμενων που κατακλύζουν κυρίως τους Δήμους αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα έπρεπε να διοχετεύονται ΜΟΝΟ μέσω των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (Πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, εξωραϊστικοί σύλλογοι, αθλητικοί σύλλογοι, επιστημονικές οργανώσεις, εθνικοτοπικοί σύλλογοι κλπ)

Πρόκειται για πάρα πολλά Ευρώ. Πχ. Μεγάλες εργοληπτικές εταιρείες του ιδιωτικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, αφού αναλάβουν ένα έργο, μετά πετυχαίνουν να οργανώσουν χρηματοδοτούμενα από το ΕΚΤ σεμινάρια εξειδίκευσης και τελικά το εργατικό κόστος το πληρώνει το ΕΚΤ και οι Ιδιωτικές Εταιρείες κερδίζουν το εργατικό κόστος. Πρόκειται για μεθοδολογία που εφαρμόζεται ευρέως.

Όλα αυτά, χωρίς ποτέ ο ΟΑΕΔ ή άλλη αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης των χρημάτων να χρηματοδοτήσει την πρόσληψη γραμματειακής στήριξης των συλλόγων, των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και των δομών της Κοινωνικής Οικονομίας.

Ακόμα, κεφάλαια που σχεδιάζονται & εντάσσονται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα για την υποστήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας τελικά δεν προκηρύσσονται ποτέ και μεταφέρονται για να καλύψουν άλλες δραστηριότητες των Περιφερειών, Πχ στην Περιφέρεια Αττικής από τα 11.000.000€ που προβλέφθηκαν για την Κοινωνική Οικονομία (2014-2020) τελικά ΔΕΝ απορροφήθηκε ούτε ένα Ευρώ ….

Ακόμα και το Υπουργείο Εργασίας που είχε διαθέσιμο ένα ποσό της τάξεως των 160.000.000€ (μέχρι το 2023) για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, κατάφερε να απορροφήσει μόλις 1.500.000€ για υποστήριξη και βέβαια κάλυψε και το κόστος της μισθοδοσίας του αναποτελεσματικού συστήματος του Υπ. Εργασίας (εκλεγμένοι πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι).

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Κοινωνικής Οικονομίας που συναντήθηκαν στις 12 /2/2022 αποφάσισαν να συναντώνται τακτικά κάθε πρώτη και τρίτη Τρίτη για να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ενημέρωση των εκλεγμένων, την ενημέρωση των Περιφερειών & των Υπουργείων, την ενημέρωση κάθε πιθανού σχετικού ή αρμόδιου.

Η επόμενη ανοικτή δημόσια διαδικτυακή πρόσκληση για συζήτηση είναι την Τρίτη, 22 Φεβ 2022, στις 21.00 (Μιχάλης Βασιλάκης [email protected]) στο https://us02web.zoom.us/j/85776516248?pwd=Tk1BRGtCc0hHd1FvNlJpSjdIUW15Zz09

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com