Η Μοσάντ ετοιμάζεται για χτυπήματα σε Τουρκία, Λίβανο και Κατάρ

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών- Mossad,  αναπτύσσουν σχέδια για την εξάλειψη των ηγετών της Χαμάς εκτός της χώρας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

by Times Newsroom

Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών- Mossad,  αναπτύσσουν σχέδια για την εξάλειψη των ηγετών της Χαμάς εκτός της χώρας, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επιχειρήσεις στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ και αποτελούν συνέχεια των μακροχρόνιων ισραηλινών επιχειρήσεων, γράφει η Wall Street Journal.

Το Ισραήλ διεξάγει ήδη ενεργές επιχειρήσεις για την αναζήτηση και την καταστροφή των ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Γενικά, οι ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν γίνει διάσημες για την κρυφή φύση και το καμουφλάζ τους – για παράδειγμα, η επιχείρηση στη Βηρυτό, όπου Ισραηλινοί πράκτορες φορούσαν γυναικεία ενδυμασία ή η δολοφονία ενός ηγέτη της Χαμάς στο Ντουμπάι, όπου ισραηλινοί πράκτορες παρίσταναν τους τουρίστες.

Το Ισραήλ είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιεί βόμβες σε αυτοκίνητα και τηλεκατευθυνόμενα τουφέκια για να σκοτώνει έξω από τα σύνορά του.

Αυτές οι ισραηλινές ενέργειες, παρά τη διεθνή καταδίκη, δεν σταματούν. Ο Νετανιάχου, στην ομιλία του στις 22 Νοεμβρίου, δήλωσε ανοιχτά τις προθέσεις του Ισραήλ να ενεργήσει εναντίον των ηγετών της Χαμάς οπουδήποτε. « Έχω δώσει εντολή στη Μοσάντ να ενεργήσει κατά των αρχηγών της Χαμάς, όπου κι αν βρίσκονται», ανακοίνωσε δημόσια ο Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ανησυχία σε ορισμένους Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι οποίοι προτιμούν να κρατούν μυστικά τέτοια σχέδια.

Οι ισραηλινές αρχές αντιμετωπίζουν μια δύσκολη επιλογή μεταξύ της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και του κινδύνου διπλωματικών κρίσεων ή της συνέχισης της πολιτικής τους για στοχευμένες δολοφονίες.

Το ερώτημα δεν είναι αν θα πρέπει να σκοτωθούν οι ηγέτες της Χαμάς, αλλά πού και πώς πρέπει να γίνει αυτό, δεδομένης της πολυπλοκότητας της διεθνούς κατάστασης.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com