Η Νέα Σελήνη Ιουλίου και η επιρροή της – «Καρκινικές αγκυλώσεις»

Κανένας πόλεμος όμως δεν κερδίζεται χωρίς μάχες. Και αν έχουμε την υποχρέωση να πολεμήσουμε ας αρχίσουμε με την πιο σπουδαία μάχη… αυτή με τον εαυτό μας.

by Times Newsroom

 

 

 

 

Στις 17 Ιουλίου στις 9 και 32 λεπτά μετά το μεσημέρι, η Σελήνη κλείνει τον κύκλο της στους αεικίνητους και ιδιαίτερα επικοινωνιακούς Διδύμους ανοίγοντας έναν καινούριο στην 24η μοίρα και 56 λεπτά του συναισθηματικά ευμετάβλητου και προστατευτικού Καρκίνου.

Η Νέα Σελήνη, που γεννιέται σε μία από τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού, αποφασισμένη αυτή τη φορά να τακτοποιήσει τα θέματα του οίκου της κυβέρνησής της, δημιουργεί τώρα μια έντονη τάση. Η ανάγκη μιας φυσικής επιστροφής στην ασφάλεια του σπιτιού ή μιας νοερής επιστροφής στην ασφάλεια της φωλιάς των παιδικών μας χρόνων είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Εκεί… στην οικογένεια που η αγάπη και η φροντίδα απαιτούνται συνεχώς με αναφιλητά πονεμένων αναστεναγμών και προσφέρονται με ανακουφιστικά κύματα από χάδια και φιλιά.

Στο έδαφος του Καρκίνου η μνήμη είναι ισχυρή και οι αναμνήσεις τόσο ανεξίτηλες που είναι δύσκολο να μη δημιουργήσουν σε αυτόν τον σεληνιακό μήνα την τάση να εστιάσουμε στην οικογένεια, στους οικογενειακούς στόχους και να φροντίσουμε τους συναισθηματικούς μας δεσμούς με τους γονείς, τα αδέρφια και τους συγγενείς μας.

Ανοίγοντας, έτσι, τον κύκλο σε ότι μας ανήκει και σε ότι ανήκουμε εμείς, τα τείχη του σπιτιού μας απλώνονται. Γίνονται αυτόματα τείχη και σύνορα της «πατρίδας» μας. Οι συγγενείς μας έτσι πληθαίνουν καθώς στους ήδη γνωστούς προσθέτονται και όλοι όσοι τώρα περικλείονται από τα ευρύτερα όρια… εκείνοι που για τους ίδιους λόγους με μας, αν χρειαστεί, θα τα υπερασπιστούν μαζί μας σε θέση άμυνας ή επίθεσης…

Δεν είναι τυχαίο που, με αυτή τη συγκυρία της Νέας Σελήνης, στις ίδιες αμυντικό-επιθετικές θέσεις στρέφονται και οι δεσμοί της Σελήνης. Η μετακίνηση των σημείων του Νότιου και του Βόρειου Δεσμού στον άξονα Κριού- Ζυγού τοποθετούν, από τώρα και για τους επόμενους 18 μήνες, μια επικεφαλίδα για το γενικότερο κλίμα και ζητούμενο αυτής της περιόδου.

Το αιώνιο θέμα της συνύπαρξης είναι μια συνεχόμενη μάχη ανάμεσα στο «εγώ» του θερμοκέφαλου Κριού και στο «εμείς» του υποχωρητικού Ζυγού. Η ισορροπία και η αρμονική συνύπαρξη «του μεταξύ μας» είναι το ευαίσθητο ζητούμενο.

Με αυτή την συνθήκη της Νέας Σελήνης του Καρκίνου και για το διάστημα της επιρροής της, έως στις 16 Αυγούστου, καλούμαστε να αναζητήσουμε την ίδια ισορροπία ανάμεσα στο «εγώ» και στο «εμείς», τοποθετώντας αυτή τη φορά στη ζυγαριά της οικογενειακής αρμονίας τις συναισθηματικές μας σχέσεις με τους οικείους μας.

Στον Καρκίνο, στην περιοχή όπου δεσπόζει η Σελήνη, τα συναισθήματα πάλλονται και μεταβάλλονται διαρκώς όπως το νερό της θάλασσας με την άμπωτη και την παλίρροια. Μοιάζουν να κινούνται μονίμως ανήσυχα… αναζητώντας τον τρόπο της έκφρασή τους.
Το στοιχείο του νερού, του συναισθήματος, τώρα με αυτή τη συγκυρία μοιάζει πραγματικά να ξεχειλίζει καθώς ενισχύεται τόσο από τη θέση της αντίθεσης αυτής της Νέα Σελήνης με τον Πλούτωνα του Σκορπιού όσο και από την αρμονική της όψη με τον Ποσειδώνα των Ιχθύων.

Και αν, από ζωδιακή θέση, τα συναισθήματα εκφράζονται στον Καρκίνο, γεννιούνται στον Σκορπιό και διαχέονται στους Ιχθύες τότε πιθανόν με αυτές τις συμπληρωματικές ενέργειες να μην αποφύγουμε την άτακτη απόδραση καταπιεσμένων συναισθημάτων, που σε αυτή τη δύνη δεν μπορούν παρά να εκφραστούν εκρηκτικά, εκκωφαντικά… μα και οπωσδήποτε λυτρωτικά.

Στους εμπλεκόμενους άξονες Κριού-Ζυγού και Καρκίνου- Αιγόκερου η αρμονία και η ισορροπία επικεντρώνεται κυρίως στις υγιείς ενδοοικογενειακές σχέσεις. Η συμμετοχή του Πλούτωνα, προσθέτει συνήθως τον παράγοντα του ελέγχου, που πηγάζει ενδόμυχα από τον φόβο της κάθε είδους απώλειας. Το μαθηματικό αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών ή μεταξύ αδελφών ή συντρόφων είναι να εξελίσσονται σε σχέσεις υποτέλειας… σχέσεις χειριστικές και τοξικές.

Η δύνη των συναισθηματικών εντάσεων, εντός και εκτός, πραγματικά θα έμοιαζε αδιέξοδη αν έλειπε η αρμονική όψη του Ουρανού στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης. Ο πλανήτης της ελευθερίας αν χρησιμοποιούσε την καθομιλουμένη θα έλεγε ευθαρσώς πως …
…δύσκολα θα βιώσεις σχέσεις τοξικές στο άμεσο περιβάλλον σου αν μόνος σου δεν τις συντηρείς μέσα σου. Τόλμησε να απελευθερωθείς παλεύοντας με κάθε έναν από τους φόβους σου. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου… μεταμορφώσου και τότε μοιραία θα αλλάξει και αυτό που σε περιβάλλει.

Κανένας πόλεμος όμως δεν κερδίζεται χωρίς μάχες. Και αν έχουμε την υποχρέωση να πολεμήσουμε ας αρχίσουμε με την πιο σπουδαία μάχη… αυτή με τον εαυτό μας.

Η Νέα Σελήνη του Καρκίνου απευθύνεται στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου κυρίως σε όσους έχουν τον Ήλιο τους, τους προσωπικούς τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο τους ή και το Μεσουράνημα τους από την 21η έως και την 28η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Ουσιαστικά όμως το μήνυμα αυτής της πλανητικής συγκυρίας απευθύνεται αδιακρίτως σε όλους μας.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com