Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία

«Ο αυξανόμενος όγκος των ξένων προμηθειών σε όπλα καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι την τελευταία θέση της Ουκρανίας»

by Times Newsroom

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο αυξανόμενος όγκος των ξένων προμηθειών σε όπλα καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι την τελευταία θέση της Ουκρανίας», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εφαρμόζουν μεθοδικά ένα σχέδιο για την «απελευθέρωση των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», αναφερόμενος στις αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Σόιγκου προβλήθηκαν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Ρωσίας Rossiya 24, το οποίο ανέφερε ότι ο υπουργός μιλούσε σε συμβούλιο με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της χώρας στη Μόσχα. Δεν ήταν σαφές εάν η συνάντηση μεταδόθηκε ζωντανά. Πάντως εάν επιβεβαιωθεί, αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Σόιγκου εδώ και μέρες, εν μέσω αναφορών ότι μπορεί να έχει κάποια προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com