Η Βρετανία «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς – Κυρώσεις και σε άλλους έξι Ρώσους ολιγάρχες

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι' αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

by Times Newsroom

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία επτά ρώσων επιχειρηματιών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ, αφού τα πρόσωπα αυτά περιελήφθησαν στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι’ αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

Επίσης,οι αρμόδιες Αρχές, ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να συμμετέχει στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

«Η άδεια θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και θα συνεργαστούμε στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters- AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com