Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ

Τον πόλεμο στο Ισραήλ κήρυξε η Υεμένη, κλιμακώνοντας την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της χώρας.

by Times Newsroom

Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο της χώρας να αναφέρει πως “οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης εκτελούν το καθήκον τους” και στέκονται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού.Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη (31/10), ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης, Yahya Saree, δήλωσε:

“Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών, και για να παράσχουμε ανακούφιση στον καταπιεσμένο λαό μας στη Γάζα, θεωρήσαμε απαραίτητο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης να εκτελέσουν το καθήκον τους, στηριζόμενες στον Θεό και στη νίκη επί της ιστορικής καταπίεσης του αγαπητού παλαιστινιακού λαού”.

Βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε η Υεμένη

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ισχυρίζονται ότι εκτόξευσαν “μεγάλο αριθμό” βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν για περισσότερες επιθέσεις.

Νωρίτερα το Ισραήλ δήλωσε ότι κατέστρεψε έναν άγνωστο “εναέριο στόχο” πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα το πρωί της Τρίτης (31/10), αναφέροντας πως “δεν υπήρξε καμία απειλή ή κίνδυνος για τους πολίτες”.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της Υεμένης σημείωσε ότι η επιχείρηση ήταν η τρίτη με στόχο το Ισραήλ και απείλησε ότι θα πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις “μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com