Independent: «Nepo baby» χαρακτήρισαν την κόρη του Ομπάμα – Διχάζουν οι κριτικές για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο

Σάλο έχουν προκαλέσει οι πρώτες αντιδράσεις για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της πρώην Πρώτης Κόρης των ΗΠΑ της Μάλια Ομπάμα.

by Times Newsroom

Η μεγαλύτερη κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η οποία χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό όνομα Malia Anne (το μικρό και το μεσαίο της όνομα), παρουσίασε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, The Heart, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance τον περασμένο μήνα.

Η 18λεπτη μικρού μήκους ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε η Malia αφορά σε έναν θλιμμένο άνδρα που λαμβάνει ένα ασυνήθιστο αίτημα από τη μητέρα του στη διαθήκη της. Σύμφωνα με τα λόγια της ίδιας της Malia, η ταινία «μιλάει για χαμένα αντικείμενα και μοναχικούς ανθρώπους, για συγχώρεση και μετάνοια».

Malia Obama labelled ‘nepo baby’ in mixed first reviews for debut short film https://t.co/uztM24RoSt pic.twitter.com/xTy0rkpLSO

— The Independent (@Independent) February 22, 2024

Διχάζουν οι κριτικές

Ενώ οι περισσότερες από τις κριτικές έχουν κατά μέσο όρο τρία αστέρια στη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα ταινιών Letterboxd, με πολλούς να επαινούν την προσπάθειά της, ενώ κάποιοι άλλοι να μιλούν για νεποτισμό. «Το να αποκαλείτε τον εαυτό σας ‘Malia Ann’ δεν σημαίνει ότι δεν είστε “Nepo Baby” (o όρος αναφέρεται κυρίως σε άτομα που παίρνουν δουλειές εξαιτίας της οικογενειάς τους και ακόμα περισσότερο όπως φαίνεται, εξαιτίας των γονιών τους), δεσποινίς πρώην Πρώτη Κόρη», έγραψε κάποιος στο σχόλιό του

«Δεν μπορώ να καταλάβω αν είμαι επικριτική επειδή το έγραψε και το σκηνοθέτησε η Μάλια Ομπάμα ή αν στην πραγματικότητα ήταν απλά άθλιο», πρόσθεσε κάποιος άλλος.

«Ως ταινία… μια χαρά. Ειλικρινά, αναγνωρίζω πολλά από τα ίδια ζητήματα με την τελευταία μου ταινία μικρού μήκους σε αυτή την ταινία. Το θέμα εδώ είναι ειλικρινά ότι αυτό το παιδί απλά δεν μπορεί να αποτύχει. Στην πρώτη σου ταινία μικρού μήκους έχουν πέσει πολλά λεφτά, έχεις για παραγωγό τον Donald Glover και μπαίνεις στο Sundance».

Άλλοι ήταν πιο θετικοί στα σχόλιά τους, με έναν να γράφει: «Είδα την ταινία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Μίλησα με τη Μάλια Ομπάμα σε ένα Q&A και μου εξήγησε τι ήθελε να πει στην ιστορία της. Αυτός ο μονόλογος του μπακάλη στο δρόμο ήταν απίστευτος και μου άρεσε ο φωτισμός, κάνατε σπουδαία δουλειά συνεχίστε έτσι!».

«Αν και αρχικά ήταν στενάχωρη τελικά ήταν μια πραγματικά συγκινητική ταινία. Αρκετές ιδιοφυείς επιλογές στο μοντάζ επίσης», επισήμανε κάποιος, ενώ ένας άλλος συμφώνησε: «Ενδιαφέρουσα και τα οπτικά στοιχεία είναι υπέροχα».

Η απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ του 2021 έχει εργαστεί ως σεναριογράφος στη σειρά Swarm του Donald Glover. Η Malia έχει επίσης εργαστεί ως ασκούμενη στη σειρά Girls του HBO, καθώς και ως βοηθός παραγωγής στην τηλεοπτική σειρά Extant, με πρωταγωνίστρια τη Halle Berry.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com