Ινδία: Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν σε πόλη για να καταπιούν ζωντανά… ψάρια- Είναι «θαυματουργή θεραπεία» για το άσθμα

Κάθε καλοκαίρι, μια μέρα που θεωρείται ευοίωνη από τους αστρολογικούς υπολογισμούς, άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα και άλλες αναπνευστικές παθήσεις συρρέουν στην πόλη Χαϊντεραμπάντ της νότιας Ινδίας για να καταπιούν ένα μικρό ζωντανό ψάρι με το στόμα του γεμάτο με μια μυστική θεραπεία με βότανα που μόνο μια οικογένεια μπορεί να φτιάξει.

by Times Newsroom

Ο μύθος λέει ότι το 1845 ένας περιπλανώμενος άγιος παρουσίασε μια μυστική φόρμουλα με θαυματουργά βότανα στη Veeranna Goud, έναν άνδρα που ζούσε στην παλιά πόλη του Hyderabad, και του έδωσε εντολή να τη δώσει δωρεάν σε ασθενείς με άσθμα.

Από τότε, οι απόγονοι του Goud, γνωστοί ως οικογένεια Bathini, διατήρησαν την παράδοση και κράτησαν τη φυτική φόρμουλα κρυφή, κοινή μόνο στους άρρενες απογόνους.

«Ο προ-προπάππους μου, Veeranna Goud, πέρασε αυτή τη μυστική φόρμουλα στους γιους του και αυτοί τη μετέδωσαν στους γιους τους και τώρα είμαστε η πέμπτη γενιά που κρατάμε την παράδοση», είπε η Kakarna Alkananda, η οποία βοηθά στην επίβλεψη της διανομής, ωστόσο, δεν γνωρίζει τη φόρμουλα.

Λέγεται ότι το ψάρι ταξιδεύει στον λαιμό και ανακουφίζει από κάθε φλέγμα ή συμφόρηση.

«Η μητέρα μου παίρνει αυτή τη θεραπεία εδώ και επτά χρόνια και της έχει φέρει μεγάλη ανακούφιση. Αναπνέει πιο εύκολα και οι επιθέσεις της έχουν γίνει λιγότερο συχνές», είπε ο Aash Mohammed, ο οποίος ταξίδεψε για περισσότερες από 20 ώρες με το τρένο από την ινδική πρωτεύουσα Νέο Δελχί με την οικογένειά του.

Η οικογένεια Bathini πρέπει να ονομάσει τη θεραπεία «prasadam» που τυπικά μεταφράζεται ως «προσφορά» αφού μια τοπική οργάνωση που εργάζεται για να διαλύσει τις δεισιδαιμονικές πεποιθήσεις κέρδισε μια δίκη που τους απαγορεύει να χαρακτηρίσουν τη θεραπεία ως «φαρμακευτική».

Ωστόσο, η πρακτική χαίρει υποστήριξης παρά τις αντιρρήσεις από επιστημονικές ομάδες και άλλους που λένε ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πίσω από αυτήν, και μάλιστα την αποκαλούν ανθυγιεινή.

Οι άνθρωποι αγοράζουν τα ψάρια τους από τον πάγκο του κυβερνητικού τμήματος αλιείας στο χώρο του ξενοδοχείου.

Αν και η θεραπεία είναι δωρεάν, κάθε ψάρι κοστίζει 40 ρουπίες ή περίπου 50 σεντς.

Αφού μαζέψει το ζωντανό ψάρι σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη νερό, το κάθε άτομο το δίνει σε έναν συνοδό που συνεργάζεται με την οικογένεια Μπαθίνη, ο οποίος σφίγγει μια κίτρινη φυτική πάστα στο στόμα του ψαριού και τον βοηθά να το καταπιεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com