Ινδία: Στο Νέο Δελχί ετοιμάζονται να διαδηλώσουν οι αγρότες

Διαδήλωση στους δρόμους του Νέου Δελχί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι αγρότες της Ινδίας

by Times Newsroom

Διαδήλωση στους δρόμους του Νέου Δελχί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι αγρότες της Ινδίας, στο πλαίσιο του κύκλου κινητοποιήσεών τους με βασικό αίτημα, υψηλότερες τιμές για τις καλλιέργειες. Η κινητοποίηση αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά από πολλούς γύρους αποτυχημένων συνομιλιών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες των αγροτικών συνδικάτων ζητούν εγγυήσεις κρατικής στήριξης ή μια ελάχιστη τιμή αγοράς για τα προϊόντα των αγροτών.

«Στο Δελχί με τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα»

«Στις 6 Μαρτίου, οι αγρότες θα έρθουν στο Δελχί από όλη τη χώρα με τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της διαμαρτυρίας Jagjit Singh Dallewal.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αγρότες θα αποκλείσουν επίσης τις σιδηροδρομικές γραμμές σε όλη τη χώρα στις 10 Μαρτίου.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις αρχές Φεβρουαρίου με εκατοντάδες αγρότες στην ινδική πολιτεία Παντζάμπ. Στόχος τους ήταν οι διαμαρτυρίες να μεταφερθούν στο Νέο Δελχί, όμως αποκλείστηκαν από την αστυνομία και παραστρατιωτικά στρατεύματα στο Σαμπού, στα σύνορα με το γειτονικό κρατίδιο Χαριάνα, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Το πρόβλημα

Η κυβέρνηση ανακοινώνει τιμές στήριξης για περισσότερες από 20 καλλιέργειες κάθε χρόνο, αλλά οι κρατικές υπηρεσίες αγοράζουν μόνο ρύζι και σιτάρι στο επίπεδο στήριξης, πρακτική που ωφελεί μόνο το 6% περίπου των αγροτών που καλλιεργούν αυτά τα δύο είδη.

Το 2021, όταν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι κατήργησε τους αγροτικούς νόμους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συστήσει μια ομάδα παραγωγών και κυβερνητικών αξιωματούχων για να βρει τρόπους να εξασφαλίσει τιμές στήριξης για όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com