Ινδία: Στους 47 οι νεκροί από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ

Ο αριθμός των νεκρών από το πιο πρόσφατο περιστατικό νοθευμένου αλκοόλ στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού της νότιας Ινδίας αυξήθηκε σε 47, με περισσότερους από 100 ανθρώπους να εξακολουθούν να νοσηλεύονται, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

by Times Newsroom

Από την Τετάρτη, πάνω από 150 άνθρωποι με εμετούς, στομαχικούς πόνους και διάρροια αναζήτησαν ιατρική βοήθεια αφού κατανάλωσαν αλκοολούχο ποτό που είχε αναμιχθεί με μεθανόλη στην επαρχία Καλακουρίτσι, σε απόσταση περίπου 250 χλμ από την Τσενάι, την πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Σήμερα το πρωί, 118 άνθρωποι εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της επαρχίας και γειτονικών περιοχών, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Χθες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους για πώληση παράνομου αλκοόλ και κατέσχεσε πάνω από 200 λίτρα του αλκοολούχου ποτού, δήλωσε σήμερα η πολιτειακή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι είχε λάβει πειθαρχικά μέτρα σε βάρος 10 αξιωματούχων καθώς δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το περιστατικό.

Οι θάνατοι από το αλκοόλ που έχει παραχθεί παρανόμως είναι συχνό περιστατικό στην Ινδία, όπου πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ποτά γνωστών εμπορικών σημάτων.

Η κυβέρνηση στο Ταμίλ Ναντού δήλωσε ότι λαμβάνει μέτρα για να ταυτοποιήσει αυτούς που εμπλέκονται στην παραγωγή μεθανόλης –ενός τοξικού χημικού που κανονικά προορίζεται για βιομηχανική χρήση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com