Ινδία: Συγκλονίζει γυναίκα που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – «Παρέλυσα μετά την απελευθέρωση αυτών που μου επιτέθηκαν»

Οι 11 άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 14 χρόνια στη φυλακή ενώ είχαν καταδικαστεί σε ισόβια

by Times Newsroom

Την οργή της δεν μπορεί να κρύψει μία γυναίκα – θύμα ομαδικού βιασμού από την Ινδία η οποία έμαθε πως οι 11 άνδρες οι οποίοι της επιτέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 14 χρόνια ενώ είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. «Παρέλυσα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπιλκίς Μπανόν η οποία είναι μουσουλμάνα και ήταν έγκυος όταν οι άνδρες της επιτέθηκαν έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια των διακοινοτικών συγκρούσεων το 2002 στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Επτά μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους και το τρίχρονο κοριτσάκι της δολοφονήθηκαν από μια ομάδα ινδουιστών επίσης το 2002.

Σε ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη (17/8) από τον δικηγόρο της, η Μπανόν δήλωσε ότι «δεν έχει λόγια». «Νιώθω ακόμη ότι έχω παραλύσει», πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η απελευθέρωσή τους μου στέρησε την ηρεμία και κατέστρεψε την πίστη μου στη δικαιοσύνη»

«Εμπιστευόμουν τους υψηλούς θεσμούς της χώρας μας. Εμπιστευόμουν το σύστημα και σιγά σιγά μάθαινα να ζω με το τραύμα μου», εξήγησε.

«Η απελευθέρωση αυτών των καταδικασμένων μου στέρησε την ηρεμία και κατέστρεψε την πίστη μου στη δικαιοσύνη. Η οδύνη και η κλονισμένη πίστη μου δεν επηρεάζουν μόνο εμένα αλλά κάθε γυναίκα που δίνει μάχη για να δικαιωθεί στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Σήμερα, Πέμπτη (18/8) οργανώθηκε στο Νέο Δελχί μικρή διαδήλωση κατά της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών.

Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, περίπου 1.000 άνθρωποι -κυρίως μουσουλμάνοι- σκοτώθηκαν από σφαίρες, χτυπήθηκαν ή τους έκαψαν στη διάρκεια αυτών των ταραχών το 2002, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο 59 ινδουιστών προσκυνητών σε φωτιά που σημειώθηκε σε τραίνο, την ευθύνη για την οποία απέδωσαν λανθασμένα σε μουσουλμάνους.

Ο νυν πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τότε πρωθυπουργός του κρατιδίου Γκουτζαράτ, γενέτειράς του, κατηγορείται ότι δεν έδρασε για να αποτρέψει τις ταραχές.

Οι αρχές του κρατιδίου, το οποίο εξακολουθεί να κυβερνάται από το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα BJP του Μόντι, επέλεξε να συμπέσει η ανακοίνωση της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών με τους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ανεξαρτησία της Ινδίας.

«Η απελευθέρωση των 11 καταδικασμένων αποφασίστηκε αφού ελήφθησαν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως η διάρκεια της ισόβιας κάθειρξης στην Ινδία, που σε γενικές γραμμές είναι 14 χρόνια ή περισσότερο, η ηλικία, η συμπεριφορά των ατόμων κτλ», δήλωσε αξιωματούχος του κρατιδίου Ραζ Κούμαρ, όπως έγραψε η εφημερίδα Hindustan Times.

Η Ινδία έχει 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, το 80% των οποίων είναι ινδουιστές και περίπου 200 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή