Ινδονησία | Γεννήθηκαν σπάνια σιαμαία «αράχνες»: Έχουν τρία πόδια και τέσσερα χέρια

Τα σιαμαία δίδυμα αγόρια που μοιράζονται μια ουροδόχο κύστη, το ορθό και το έντερο είναι φαινόμενο ένα στα δύο εκατομμύρια, αποκάλυψε ένα ιατρικό περιοδικό.

by Times Newsroom

Τα συνδεδεμένα δίδυμα Ischiopagus Tripus από την Ινδονησία γεννήθηκαν το 2018 με τρία πόδια, τέσσερα χέρια και ένα πέος, αλλά η σπάνια περίπτωση τους μόλις αναφέρθηκε από το American Journal of Case Reports.

Τα δύο τρίχρονα νήπια δεν μπορούσαν να καθίσουν όρθια τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Αλλά μια ομάδα χειρουργών ακρωτηρίασε το τρίτο τους πόδι και σταθεροποίησε το ισχίο και το οστό της λεκάνης τους, ώστε να μπορούν να κάθονται όρθια.

Είναι άγνωστο πόσο κράτησε η επέμβαση στα δίδυμα αλλά δεν υπήρξαν επιπλοκές.

Οι γιατροί είπαν ότι το ένα από τα δίδυμα είχε υποανάπτυκτο νεφρό, γνωστό ως υποπλασία του αριστερού νεφρού, ενώ το άλλο είχε μόνο έναν νεφρό.

Τα δίδυμα έχουν δύο μεγαλύτερα αδέρφια και δεν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό οποιουδήποτε άλλου ιατρικού ζητήματος.

Τα δίδυμα ενώνονται μεταξύ τους σαν «αράχνη» – ένας όρος που επινοήθηκε από τη διάσημη περίπτωση των ενωμένων διδύμων Ganga και Jamuna Mondal της Ινδίας.

Τα συνδεδεμένα δίδυμα αναπτύσσονται όταν ένα πρώιμο έμβρυο χωρίζεται μόνο εν μέρει για να σχηματίσει δύο άτομα.

Αν και δύο μωρά αναπτύσσονται από αυτό το έμβρυο, παραμένουν σωματικά συνδεδεμένα – πιο συχνά στο στήθος, την κοιλιά ή τη λεκάνη.

Τα συνδεδεμένα δίδυμα μπορεί επίσης να μοιράζονται ένα ή περισσότερα εσωτερικά όργανα του σώματος και να ευθύνονται για μία στις 50.000 έως 200.000 γεννήσεις ζωντανών γεννήσεων.

Από αυτά, μόνο το έξι έως το 11% των ενωμένων διδύμων είναι ισχιόπαγος – που είναι δίδυμα που γεννιούνται με άρθρωση στη λεκάνη.

Στα δύο τρίτα των περιπτώσεων τουλάχιστον ένα δίδυμο είτε πεθαίνει είτε γεννιέται νεκρό.

Το 1992, οι γιατροί κατάφεραν επίσης να χωρίσουν δύο συνδεδεμένα δίδυμα στην Κίνα που είχαν δύο χέρια που λειτουργούσαν κανονικά, δύο πόδια εργασίας και ένα συγχωνευμένο πόδι που δεν ανταποκρινόταν. Τα αγόρια είχαν επίσης ένα πέος και δύο όρχεις αλλά όχι πρωκτό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com