ΗΠΑ: Κατά του κυβερνήτη ΝτεΣάντις ένα εστιατόριο στη Φλόριντα με αφορμή τον νόμο που απαγορεύει σε παιδιά να παρακολουθούν drag show

«Ο νόμος δεν αφορά τα παιδιά, αφορά τη συνεχιζόμενη καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του Hamburger Mary’s στο Facebook.

by Times Newsroom

Εστιατόριο στη Φλόριντα που φιλοξενεί φιλικά προς τις οικογένειες, όπως τα χαρακτηρίζει, ντραγκ σόου προσέφυγε κατά του κυβερνήτη Ρον ΝτεΣάντις και της πολιτείας αυτής των ΗΠΑ ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει στους ανήλικους να παρακολουθούν τέτοιου είδους παραστάσεις.

Το Hamburger Mary’s, ένα εστιατόριο – μπαρ στο Ορλάντο που φιλοξενεί ντραγκ σόου και άλλες εκδηλώσεις, προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα κατά του νόμου τον οποίο επικύρωσε ο ΝτεΣάντις την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο νόμος 1438 επιτρέπει στην πολιτεία να επιβάλλει πρόστιμα ή να ανακαλεί την άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών από οποιονδήποτε χώρο επιτρέπει σε ανήλικους να παρακολουθήσουν κάθε είδους παράσταση «περιέχει γυμνό, αναπαριστά σεξουαλικές συμπεριφορές ή συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις».

«Ο νόμος δεν αφορά τα παιδιά, αφορά τη συνεχιζόμενη καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του Hamburger Mary’s στο Facebook.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκαν και σε άλλες πολιτικές του κυβερνήτη της Φλόριντα, όπως η απαγόρευση κάποιων βιβλίων αλλά και μαθημάτων στα σχολεία που αναφέρονται σε ζητήματα φύλου ή τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, ρωτώντας «πότε θα σταματήσει;».

Με την προσφυγή τους ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος, εκτιμώντας ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. «Απαγορεύει τον λόγο με βάση την ταυτότητα του ομιλητή», αναφέρει η προσφυγή.

Ο ΝτεΣάντις, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, υιοθετεί αυστηρές πολιτικές στη Φλόριντα που περιορίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή