ΗΠΑ: Μακελειό στην Οκλαχόμα – Μπήκε σε νοσοκομείο, σκότωσε 4 ανθρώπους και αυτοκτόνησε

Δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες από το λουτρό αίματος στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, όπου 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δυο δασκάλες σε δημοτικό σχολείο, άλλο ένα μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά έγινε σε νοσοκομείο στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

by Times Newsroom

Άνδρας οπλισμένος με τουφέκι και πιστόλι, ηλικίας μεταξύ 35 και 40 ετών, πήγε σε νοσοκομείο στην Τάλσα, της Οκλαχόμα, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η οποία μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για την αντίδρασή της στο μακελειό στο Τέξας, διαβεβαίωσε ότι η γρήγορη επέμβασή της απέτρεψε το να υπάρξουν κι άλλα θύματα.

Αστυνομικοί έφθασαν στον χώρο του νοσοκομείου Σεντ Φράνσις τρία λεπτά αφού έλαβαν κλήση για πυρά και ακολούθησαν τον ήχο των εκπυρσοκροτήσεων ως τον δεύτερο όροφο του κτιρίου Νάταλι, διευκρίνισε ο υπαρχηγός της αστυνομίας στην Τάλσα, ο Έρικ Νταλγκλίς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Εντόπισαν θύματα και τον ύποπτο πέντε λεπτά αργότερα, πρόσθεσε ο Νταλγκλίς.

Ακόμη δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του δράστη ούτε και τα κίνητρά του. Στο κτίριο Νάταλι, όπου έγινε η αιματηρή επίθεση, βρίσκονται γραφεία γιατρών και το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου. Τα θύματα ήταν εργαζόμενοι και ασθενείς, εκτιμά η αστυνομία.

Η επίθεση στο ιατρικό κέντρο στην Τάλσα προστέθηκε στη σειρά των mass shootings –των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου– που σόκαραν τις ΗΠΑ και αναζωπύρωσαν τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. Δύο εβδομάδες πριν από τα γεγονότα στην Ουβάλντε, νεαρός λευκός ρατσιστής σκότωσε 10 ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο, όπου ζουν κυρίως Αφροαμερικανοί, στη Νέα Υόρκη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την επίθεση και προσέφερε την υποστήριξή του σε τοπικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Η Τάλσα, πόλη περίπου 411.000 κατοίκων, βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Οκλαχόμα Σίτι, την πρωτεύουσα της πολιτείας του αμερικανικού Νότου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή