ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο απαιτούν να ξαναρχίσει η ανέγερση του τείχους του Τραμπ

Να συνεχιστεί η ανέγερση του τείχους του Ντόναλντ Τραμπ, να περιοριστεί το δικαίωμα ασύλου: οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο ενέκριναν χθες Πέμπτη σχέδιο νόμου για να περιοριστεί η μετανάστευση στις ΗΠΑ, συνεχίζοντας να προειδοποιούν σε οξείς τόνους εναντίον της μαζικής έλευσης αλλοδαπών στην περιοχή των συνόρων με το Μεξικό.

by Times Newsroom

Μεγάλο μέρος της αμερικανικής δεξιάς κατηγορεί ακατάπαυστα τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως έχει μετατρέψει τα νότια σύνορα της χώρας σε σουρωτήρι.

Η ισχύς μέτρου υγειονομικής φύσης που περιόριζε δραστικά την πρόσβαση στην αμερικανική επικράτεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκπνέει στις 23:59 [σ.σ. ώρα Ουάσιγκτον· στις 06:59 ώρα Ελλάδας]. Για να προετοιμαστεί, το ομοσπονδιακό κράτος κινητοποίησε «πάνω από 24.000» συνοριοφύλακες και αστυνομικούς και πάνω από 4.000 στρατιωτικούς.

«Οι Δημοκρατικοί είχαν στη διάθεσή τους δυο χρόνια για να αντιμετωπίσουν την κρίση που δημιούργησαν στα σύνορα, αλλά δεν έχουν ακόμα καταθέσει κανένα σχέδιο για αυτό», στηλίτευσε ο Κέβιν Μακάρθι, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το κείμενο που ψηφίστηκε διατάσσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να ξαναρχίσει να οικοδομεί το περίφημο τείχος του Ντόναλντ Τραμπ στα νότια σύνορα. Επίσης, προβλέπει εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς στο δικαίωμα του ασύλου, μεταξύ άλλων οι μετανάστες να περνούν τα σύνορα νόμιμα, να πληρώνουν ειδικό τέλος, να ανταποκρίνονται σε πολλά περισσότερα κριτήρια όταν φεύγουν για να σωθούν από διωγμούς κ.ο.κ..

Το νομοσχέδιο πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετηθεί από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, ο Τζο Μπάιντεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα ασκούσε βέτο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή