ΗΠΑ: Παραπομπή σε δίκη του Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο ζητεί η Επιτροπή

Η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα στο τέλος της τελευταίας δημόσιας συνεδρίασης της τη Δευτέρα (19/12) για να εγκρίνει την τελική της έκθεση για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τις ποινικές παραπομπές για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλους.

by Times Newsroom

Η Επιτροπή παρέπεμψε τον Τραμπ στο υπουργείο Δικαιοσύνης για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, εξαπάτηση των ΗΠΑ, ψευδείς δηλώσεις και παροχή βοήθειας ή παρηγοριάς σε εξέγερση, ανακοίνωσε η επιτροπή τη Δευτέρα. Η τελική έκθεση δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από την Τετάρτη.

Επιπλέον, τέσσερα μέλη του Κογκρέσου θα παραπεμφθούν επίσης στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής επειδή αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με κλήσεις της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τους Κέβιν Μακάρθι, ηγέτη της μειοψηφίας της Βουλής, Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο, Σκοτ ​​Πέρι από την Πενσυλβάνια και Άντι Μπιγκς από την Αριζόνα.

«Η επιτροπή πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερα από επαρκή στοιχεία για ποινική παραπομπή του πρώην προέδρου Τραμπ», δήλωσε ο βουλευτής Jamie Raskin καθώς η επιτροπή διεξήγαγε την τελική της δημόσια συνεδρίαση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com