Ιρλανδία: Πήγε στο ταχυδρομείο με τον…νεκρό θείο του για να του πάρει την σύνταξη

Με... κατανόηση αντιμετώπισε η οικογένειά του έναν Ιρλανδό άνδρα, ο οποίος εμφανίστηκε με το άψυχο σώμα του θείου του σε τοπικό ταχυδρομείο, προκειμένου να πάρει την σύνταξή του!

by Times Newsroom

Ο Declan Haughney ζήτησε από τον φίλο του, Gareth Coakley, να τον βοηθήσει να…κουβαλήσει τον θείο του στις 21 Ιανουαρίου 2022, όταν πλάνα από κάμερες ασφαλείας «τσάκωσαν» τους δύο συνωμότες να κρατούν στα χέρια τους  το άψυχο σώμα του θείου του Declan,  Peadar Doyle.

Τα πόδια του νεκρού άνδρα σέρνονταν κατά μήκος του σκυροδέματος, καθώς το δίδυμο πήγαινε προς το ταχυδρομείο της Hoseys στο Κάρλοου της Ιρλανδίας. Όταν ένας περαστικός τους ρώτησε τι συμβαίνει, ο Declan φέρεται να απάντησε: «Ο θείος μου είναι πολύ γέρος».

Μόλις έφθασαν στο ταχυδρομείο, ο Haughney προσπάθησε να διεκδικήσει τη σύνταξη των 246 ευρώ του θείου του, αλλά η αστυνομία έφτασε σύντομα στις εγκαταστάσεις και ο Doyle διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Κατά τη διάρκεια της καταδίκης του Haughney νωρίτερα αυτό το μήνα, προέκυψε ότι δεν μπορούσε να εξακριβωθεί ο ακριβής χρόνος θανάτου του Peadar Doyle.

Ως αποτέλεσμα, τα μέλη της οικογένειας έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι ο θείος ήταν ακόμα ζωντανός όταν ο Haughney έφυγε από το σπίτι μαζί του.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, μία άλλη ανιψιά του Peadar υποστήριξε: «Όσο δυστυχισμένοι και πληγωμένοι κι αν είμαστε, δεν είμαστε σε θέση να τον καταδικάσουμε επειδή τον έβγαλε νεκρό από το σπίτι. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι το έκανε αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον αποδεικνύουν ως ψεύτη».

Ο κουνιάδος του Peadar και επίσης θείος του Declan, Liam Dowling, πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την άλλη πλευρά, πρέπει να τους δίνεις το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

Η ανιψιά εξήγησε ότι ο Haughney είχε ζήσει με τον Peadar για μεγάλο μέρος της ζωής του, ισχυριζόμενη ότι είχαν μοιράσει τις συντάξεις και τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και τους λογαριασμούς του νοικοκυριού.

«Ήταν πολύ, πολύ δεμένοι. Ο Declan δεν θα έκανε κακό στον Peadar», είπε.

Αν και οι άνθρωποι αναρωτήθηκαν γιατί η οικογένεια δεν αποκήρυξε εντελώς τον Declan, η ανιψιά είπε: «Δεν θα ήταν ηθικά σωστό.

Έχουμε αυτά τα ήθη, είμαστε αξιοπρεπείς άνθρωποι… στηρίζουμε την αλήθεια. Δεν είμαστε ο τύπος της οικογένειας που καταδικάζει κάποιον με κάτι που πιθανώς είναι αβάσιμο, μόνο και μόνο επειδή είναι δημοφιλές και μας φαίνεται καλύτερο».

Πρόσθεσε: «Ολόκληρη η χώρα τον είχε καταδικάσει ότι έβγαλε νεκρό τον Peadar από το σπίτι. Αυτός φοβόταν να δηλώσει ένοχος και ήταν ανένδοτος ότι δεν είχε διαπράξει αυτό το έγκλημα».

Ο Haughney καταδικάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα σε δύο χρόνια φυλάκιση με έξι μήνες αναστολή για απόπειρα εξαπάτησης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μόλις μία εβδομάδα αργότερα χάρη στον χρόνο που είχε εκτίσει και την άφεση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com