Ισημερινός: Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα εστιατόριο – Τουλάχιστον έξι νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα εστιατόριο, στην τουριστική πόλη Μοντανίτα του Ισημερινού, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

by Times Newsroom

Διενεργείται ήδη έρευνα για αυτήν την «ένοπλη επίθεση σε εστιατόριο» της παραθαλάσσιας πόλης, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία των θυμάτων.

«Ακούσαμε τον θόρυβο, τους πυροβολισμούς και τους ανθρώπους να φωνάζουν: τρέξτε, τρέξτε, μας πυροβολούν» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα που βρισκόταν στην περιοχή. Δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της, για τον φόβο αντιποίνων.

Αυτή είναι η δεύτερη σφαγή που διαπράττεται στην περιοχή μέσα σε λίγες ημέρες. Την Πέμπτη, ένοπλοι μπήκαν σε ένα γραφείο τελετών στη γειτονική Μάντα και πυροβόλησαν ανθρώπους που συμμετείχαν σε μια επιμνημόσυνη δέηση, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Ο Ισημερινός, μια χώρα ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοκαΐνης στον κόσμο, βιώνει τη χειρότερη κλιμάκωση της ένοπλης βίας στη σύγχρονη ιστορία του. Η εγκληματικότητα που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ οι ανθρωποκτονίες το 2022 και να φτάσουν τις 25 ανά 100.000 κατοίκους, από 14/100.000 που ήταν την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Στις αρχές Απριλίου, στην επαρχία Εσμεράλδας, στα σύνορα με την Κολομβία, περίπου 30 ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα ψαροχώρι, σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους. Δύο εβδομάδες αργότερα, δέκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν ενώ παρακολουθούσαν στην τηλεόραση έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μέσα σε ένα μηχανουργείο.

Οι αρχές αποδίδουν τη βία αυτή στις συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στις ακτές του Ειρηνικού, ενός σημαντικού διαδρόμου για τη διακίνηση ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com