Ισπανία: Πέθανε ο σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα

Ο Κάρλος Σάουρα, από τους θεμελιωτές κινηματογραφιστές του ισπανικού κινηματογράφου, πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 91 ετών

by Times Newsroom

Ο Ισπανός κινηματογραφιστής Κάρλος Σάουρα πέθανε σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε η ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

“Η Ακαδημία κινηματογράφου ανακοινώνει με βαθύτατη λύπη τον θάνατο του Κάρλος Σάουρα, ενός από τους θεμελιωτές κινηματογραφιστές στην ιστορία του ισπανικού κινηματογράφου, που πέθανε σήμερα στο σπίτι του σε ηλικία 91 ετών, έχοντας δίπλα του τους αγαπημένους του”, ανακοίνωσε η ακαδημία στο Twitter.

Eπηρεασμένος από τον Λουίς Μπουνιουέλ, στα πρώιμα έργα του χρησιμοποιούσε παραβολές και συμβολισμούς, για να αποφύγει τη λογοκρισία της φασιστικής κυβέρνησης του Φράνκο.

Οι πιο γνωστές του ταινίες είναι η Απομόνωση και το “Cria cuervos” (Θρέψε κοράκια) του 1975. Το 1991 κέρδισε το  βραβείο Γκόγια σκηνοθεσίας για την ταινία Ω, Καρμέλα.

Η τελευταία ταινία του, η 48η κατά σειρά είναι το «El Rey de todo el mundo », για την οποία είχε μιλήσει στον Αλέξανδρο Λιζάρδο.

Ο Κάρλος Σάουρα υπήρξε πρώτα απ΄όλα -και παραμένει- φωτογράφος. Ο ίδιος έλεγε ότι τράβηξε την πρώτη φωτογραφία του σε ηλικία 9 ετών και δεν σταμάτησε ποτέ να κρατά μια φωτογραφική μηχανή ακόμη κι αν άφησε πίσω την επαγγελματική καριέρα του φωτογράφου για χάρη του σινεμά.

Ισπανία: Πέθανε ο σκηνοθέτης Κάρλος Σάουρα

Έχει παντρευτεί δύο φορές. Έχει τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο και δύο από τον δεύτερο. Επίσης, είχε σχέση με την Τζερλαντίν Τσάπλιν, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Σέιν. Η Τσάπλιν έχει πρωταγωνιστήσει σε επτά ταινίες του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή