Ισπανία προς Βρετανούς: «Διακοπές μόνο εάν έχετε τουλάχιστον 85 λίρες για κάθε ημέρα διαμονής!»

Έπειτα από την ανακοίνωση του κανονισμού, εξαγριωμένοι Βρετανοί εκφράζουν την αντίθεσή τους για αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα από τα σχόλια να αναφέρει «Εάν μπορούσα να δαπανώ 85 λίρες την ημέρα, θα πήγαινα κάπου καλύτερα από την Ισπανία».

by Times Newsroom
Πηγή φωτό: Pixabay
  • Χριστίνα Λαΐνοπούλου
  • www.tornosnews.gr

Oι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έχουν στη διάθεσή τους φτάνουν τουλάχιστον τις 85 λίρες για κάθε ημέρα διακοπών λόγω του Βrexit.

O νέος αυτός κανονισμός περιλαμβάνεται σε δεσμίδα μέτρων που αποφασίστηκαν μετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ, τα οποία περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η απαίτηση από τους Βρετανούς τουρίστες να εκδίδουν σειρά εγγράφων για την είσοδό τους στις χώρες της ΕΕ. Το Ην. Βασίλειο, μετά το Brexit, θεωρείται ως τρίτη χώρα.

Στο πλαίσιο του νέου κανονισμού, οι συνοριακές αρχές της Ισπανίας θα ζητούν από τους Βρετανούς αποδείξεις ότι έχουν πρόσβαση σε 100 ευρώ για κάθε ημέρα διαμονής τους στη χώρα, ότι έχουν διαθέσιμο εισόδημα που ανέρχεται σε τουλάχιστον 900 ευρώ, ότι έχουν εισιτήριο για το ταξίδι και ότι έχουν κάνει κράτηση καταλύματος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ισπανίας, οι πόροι αυτοί θα μπορούν να είναι σε μορφή ρευστού, σε τσεκ, εντολές πληρωμής ή τραπεζικές κάρτες. Εάν οι τουρίστες δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι έχουν το απαιτούμενο… υπόλοιπο στις τσέπες ή το λογαριασμό τους, τότε δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα.

Έπειτα από την ανακοίνωση του κανονισμού, εξαγριωμένοι Βρετανοί εκφράζουν την αντίθεσή τους για αυτόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα από τα σχόλια να αναφέρει «Εάν μπορούσα να δαπανώ 85 λίρες την ημέρα, θα πήγαινα κάπου καλύτερα από την Ισπανία».

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγεί τον κανονισμό στην ακόλουθη δήλωση: «Στον έλεγχο των ισπανικών συνόρων, μπορεί να χρειαστεί να δείξετε ένα εισιτήριο επιστροφής ή μετάβασης. Δείξτε ότι έχετε αρκετά χρήματα για τη διαμονή σας. Δείξτε αποδεικτικό διαμονής, την επιβεβαίωση της κράτησης ξενοδοχείου, αποδεικτικό διεύθυνσης εάν επισκεφτείτε δικό σας σπίτι, ή πρόσκληση από τον οικοδεσπότη ή απόδειξη της διεύθυνσής του εάν μένει με τρίτο μέρος, φίλους ή οικογένεια.”

Ο κανονισμός ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com