Ισπανία: Σάλος με την αφίσα του γυμνού Ιησού -Είναι «ντροπή και παρέκκλιση»

Σχεδόν 10.000 υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τη Δευτέρα στην πλατφόρμα Change.org για να απαιτηθεί η αφαίρεση της επίσημης αφίσας για τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη.

by Times Newsroom

Η αφίσα είναι «ντροπή και παρέκκλιση», υποστηρίζει μια οργάνωση κατά των αμβλώσεων. Αυτή η αφίσα είναι «πραγματική ντροπή και παρέκκλιση», καταγγέλλει το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής (IPSE), μια οργάνωση για την υπεράσπιση των «χριστιανικών συμβόλων», που κάνει εκστρατεία κατά των αμβλώσεων.

Θεωρεί αυτόν τον Χριστό «θηλυκό» και απαιτεί να αποσυρθεί και ο καλλιτέχνης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για αυτή την «προσβλητική» παράσταση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Αυτές οι επικρίσεις αναδημοσιεύτηκαν από τον ηγέτη του κόμματος Vox (ακροδεξιά) στη Σεβίλλη, Χαβιέ Ναβάρο, ο οποίος κατήγγειλε τον Χ ως «προκλητική αφίσα».

Δεν ανταποκρίνεται στον «στόχο για τον οποίο επινοήθηκε», δηλαδή «την ενθάρρυνση ευσεβούς συμμετοχής των πιστών», καταγγέλλει.

Ο Salustiano García, συγγραφέας της αμφιλεγόμενης αφίσας για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024 στη Σεβίλλη, εξήγησε ότι ο γιος του Horacio ήταν το μοντέλο για το έργο.

Ο καλλιτέχνης έχει ζωγραφίσει έναν γυμνό νεαρό άνδρα, που προσομοιώνει τον «Χριστό που αναστήθηκε», καλυμμένο μόνο με ένα σεντόνι παρόμοιο με αυτό του Χριστού, το «El Cachorro», μια από τις πιο δημοφιλείς εικόνες.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, το έργο παραπέμπει στην Ανάσταση του Χριστού, αντανακλώντας «το φωτεινό μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας».

Το Συμβούλιο των Αδελφοτήτων της πόλης της Σεβίλλης παρουσίασε την αφίσα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Caja Rural del Sur το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Η εικόνα έγινε γρήγορα viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή