Ισραήλ: Ο στρατός πολιόρκησε συγκρότημα της Χαμάς που χρησιμοποιήθηκε για την προετοιμασία της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου

«Χρησίμευσε ως κέντρο της Χαμάς για την εκπαίδευση τρομοκρατών»

by Times Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πολιόρκησε στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένα συγκρότημα που χρησιμοποιούσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς για να προετοιμάσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Το συγκρότημα ‘Αλ-Κάντσια’ χρησίμευσε ως κέντρο της Χαμάς για την εκπαίδευση τρομοκρατών», δήλωσε ο στρατός σε ανακοίνωση, περιγράφοντας κυρίως μακέτες εισόδων σε κιμπούτς, στρατιωτικές βάσεις και ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα.

Οι στρατιώτες μπήκαν επίσης στο γραφείο του Μοχάμεντ Σινουάρ, ενός από τους διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ. Πρόκειται για τον αδερφό του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Οι στρατιώτες βρήκαν ακόμη στην ίδια περιοχή ένα εργαστήριο κατασκευής όπλων και υποδομές σηράγγων, πολλά όπλα, κυρίως αντιαρματικούς πυραύλους, εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών, ελαφρά πολυβόλα, εκρηκτικά, χειροβομβίδες και άλλα πυρομαχικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή