Ισραηλινοί ειδικοί στον κυβερνοχώρο προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους μετά την επίθεση της Χαμάς

Η Χαμάς φαίνεται να διαγράφει τα βίντεο που έχει αναρτήσει

by Times Newsroom

Εκατοντάδες Ισραηλινοί ειδικοί της υψηλής τεχνολογίας έβαλαν κατά μέρος προσωρινά τις δουλειές τους στον ιδιωτικό τομέα για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των Ισραηλινών που αγνοούνται μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο Ισραήλ. Ενοπλοι του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος επέδραμαν σε ισραηλινές πόλεις και κιμπούτς στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας 1.300 ανθρώπους και απάγοντας σχεδόν 200 ομήρους στη Γάζα. Σε αντίποινα, το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα εδώ και μέρες. Στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πάνω από 2.700 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Η Καρίν Ναχόν, μια από τις επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής, δήλωσε ότι εθελοντές αναλύουν υλικό – συμπεριλαμβανομένων βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη Χαμάς – για να βοηθήσουν στην αναγνώριση και τον εντοπισμό των πάνω από 1.000 ανθρώπων των οποίων εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη από τότε. Οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγεται την παραδίδουν στις ισραηλινές αρχές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με έδρα έξω από το Τελ Αβίβ, το κέντρο του κλάδου υψηλής τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, οι εθελοντές δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο αρχηγείο όπου χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την αναγνώριση προσώπου και φωνής για να βοηθήσουν στον εντοπισμό αυτών που αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς, ορισμένες φορές μέσω του ρουχισμού ή αναγνωρίσιμων στοιχείων. «Η κυβέρνηση στηρίζεται αυτήν την ώρα στις πληροφορίες που έρχονται από αυτήν την αίθουσα», σημείωσε η Ναχόν.

Φωτογραφίες από Ισραηλινούς που αγνοούνται βρίσκονται κρεμασμένες σε σειρές στους τείχους, υπενθυμίζοντας στους εθελοντές την αποστολή τους. «Προσπαθούμε να κατανοήσουμε την κατάσταση του καθενός από τους αγνοούμενους και ακόμη έχουμε πάνω από χίλιους ανθρώπους που αγνοούνται», τόνισε.

Οι εθελοντές επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο. Το Ισραήλ δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη Χαμάς σε απάντηση στις επιθέσεις της, ενώ το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα προειδοποίησε ότι θα εκτελεί ομήρους σε απάντηση στα ισραηλινά πλήγματα σε αμάχους χωρίς προειδοποίηση. Η Χαμάς τώρα αφαιρεί υλικό από τις επιθέσεις της το οποίο είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, κάτι το οποίο δείχνει ότι γνωρίζει πως αυτά τα βίντεο αναλύονται για να συλλεγούν πληροφορίες, συνέχισε η Ναχόν.

«Η Χαμάς διαγράφει και αφαιρεί τα βίντεο που έχει αναρτήσει. Υπήρχε ένα απευθείας βίντεο (που έδειχνε) πως μπήκαν σε διάφορα δωμάτια σφαγμένων παιδιών, και φρικτές εικόνες», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνουν τώρα είναι να πηγαίνουν σε ένα ένα βίντεο και να τα αφαιρούν , επειδή καταλαβαίνουν ότι βασικά το παρακολουθούμε και αναλύουμε τα βίντεο αυτά».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com