Ιταλία: Η εισαγγελία της Πάδοβας ακύρωσε 30 πιστοποιητικά γέννησης παιδιών με γονείς του ίδιου φύλου

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η εισαγγελία της Πάδοβας ζήτησε την ακύρωση των πιστοποιητικών γέννησης τριάντα παιδιών, στα οποία ο δήμος αναγνώρισε την ύπαρξη δυο γονέων του ίδιου φύλου.

by Times Newsroom

Μια από τις υποθέσεις, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να συζητηθεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τα παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας μέχρι και έξι ετών, έως τώρα έφεραν τα επώνυμα και των δυο μελών του ζευγαριού. Πρόκειται για τις «Οικογένειες Ουράνιο τόξο», οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ιταλία.

Από την μία, πολλοί κεντροαριστεροί δήμαρχοι υπέγραψαν ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, αναγνωρίζοντας τα μέλη των ομόφυλων ζευγαριών ως ισότιμους γονείς.

Από την άλλη, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι και τώρα η εισαγγελία της Πάδοβας θεωρούν ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται στα μητρώα του δήμου μόνον από τον βιολογικό γονέα, του οποίου θα πρέπει να φέρουν και το επώνυμο. Υπενθυμίζουν, δε, ότι και ο ‘Αρειος Πάγος της Ιταλίας έχει αναφερθεί στο όλο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι διαφορετικό.

Από την μεριά τους, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο της Ιταλίας, θεωρούν ότι με την νέα αυτή γραμμή βλάπτονται τα παιδιά τους διότι δεν αναγνωρίζεται ως προτεραιότητα η ψυχολογική τους ισορροπία και δεν ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή