Ιταλία: Σάλος με τη σέξι πόζα κολυμβήτριας – Πόζαρε με τα μετάλλια της και δέχθηκε καταιγισμό από χυδαία και σεξιστικά σχόλια

Ιταλία: Στα σεξισιτικά και χυδαία σχόλια των ακολούθων της απάντησε μια ιταλίδα κολυμβήτρια, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να φωτογραφηθεί, κάπως… σέξι, με τα μετάλλια που η ίδια με κόπο έχει κερδίσει.

by Times Newsroom

Η 28χρονη Ολυμπιονίκης Linda Cerruti κατέκτησε έξι ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη νωρίτερα αυτό το μήνα και αποφάσισε να διαφημίσει τα επιτεύγματά της σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο που μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Instagram.

Ιταλία: Η φωτογραφία που προκάλεσε τα επίμαχα σχόλια

Η εν λόγω φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα (22/8/2022), έδειχνε την αθλήτρια να ποζάρει ανάποδα δίπλα στον ωκεανό με ένα λεοπάρ μπικίνι. Τα οκτώ μετάλλια της Cerruti φαίνονταν να κρέμονται από τα μαυρισμένα και γυμνασμένα πόδια της, τα οποία βρισκόντουσαν στον αέρα σε ένα ανάποδο σπαγγάτο. Η φωτογραφία έλαβε περισσότερα από 89.000 likes, με πολλούς θαυμαστές να σχολιάζουν θετικά για το απίστευτο επίτευγμά της.

Αλλά μόλις δύο ημέρες αργότερα, η Cerruti επέστρεψε στο Instagram με μια επόμενη ανάρτηση, λέγοντας ότι είχε λάβει «χιλιάδες» σεξιστικά σχόλια κάτω από την αρχική εικόνα.

Η νεαρή αθλήτρια μοιράστηκε ένα screenshot ενός σχολίου, γραμμένο στα ιταλικά που έλεγε «Ωραία μετάλλια, αλλά και το διάστημα μεταξύ των μεταλλίων 4 και 5 δεν είναι κακό». Ένα άλλο σχόλιο, γραμμένο από έναν άνδρα χρήστη του Instagram, φέρεται να ανέφερε: «Πολύ καλό… στην πισίνα και έξω».

Ιταλία: Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Cerruti στα σεξιστικά σχόλια

Η Cerruti, όμως, δεν έμεινε άπραγη, αναφέρει η New York Post, καθώς απάντησε στα σεξιστικά σχόλια γράφοντας ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο εξηγούσε ότι η φωτογραφία είχε σκοπό να είναι «καλλιτεχνική» και δεν άξιζε τον κατακλυσμό υποτιμητικών σχολίων που «σεξουαλικοποιούσαν» το σώμα της.

«Πριν από δύο ημέρες μοιράστηκα μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην παραλία όπου πηγαίνω πάντα, εκεί που πραγματοποίησα τα πρώτα μου όνειρα, ένα μέρος που έχει μεγάλη συμβολική αξία για μένα», έγραψε. «Η φωτογραφία με δείχνει σε μια καλλιτεχνική πόζα, χαρακτηριστική του αθλήματός μου, ανάποδα και κάνοντας σπαγγάτο μαζί με τα οκτώ μετάλλια που κέρδισα στο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της καριέρας μου».

Η κολυμβήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης στη συνέχεια τόνισε πως «Είμαι κυριολεκτικά σοκαρισμένη και αηδιασμένη από τα εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες, ανάρμοστα, σεξιστικά σχόλια και τους χυδαίους ανθρώπους που ευθύνονται γι’ αυτά».

«Μετά από πάνω από 20 χρόνια προπόνησης και θυσιών, το βρίσκω τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζω σχόλια εκατοντάδων ανθρώπων που κάνουν αστεία που σεξουαλικοποιούν το σώμα μου», ενώ συμπλήρωσε πως «Είναι όντως ένας πισινός και δύο πόδια το μόνο πράγμα που υπάρχει και το κύριο θέμα συζήτησης; Το ελάχιστο, και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να εκθέσω την ακαταλληλότητα αυτών των σχολίων, αντικατοπτρίζοντας μια κοινωνία που εξακολουθεί να είναι πολύ αρρενωπή και διαφορετική από εκείνη στην οποία θα ήθελα να γεννηθώ και να μεγαλώσω τα παιδιά μου μια μέρα».

Η Cerruti -η οποία έσβησε το όνομα του «σεξιστή» σχολιαστή στο screenshot που δημοσίευσε- βρήκε γρήγορα ισχυρή υποστήριξη από τις γυναίκες οπαδούς της, πολλές από τις οποίες την ενθάρρυναν να κατονομάσει και να ντροπιάσει τον άνδρα και άλλους μισογύνηδες. «Ας δούμε τα ονόματα και τα επώνυμα αυτών των ηλίθιων», δήλωσε μια οργισμένη θαυμάστρια.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή