Ιταλίδα καθηγήτρια δικάζεται στην Ουγγαρία δεμένη χειροπόδαρα

Με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε δύο ακροδεξιούς στη διάρκεια διαδήλωσης πριν από έναν χρόνο, η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις, τριάντα εννέα ετών, δικάζεται στην Ουγγαρία αν και όπως προκύπτει, εκείνοι δεν υπέβαλαν μήνυση σε βάρος της.

by Times Newsroom

Η δίκη άρχισε σήμερα και προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση και οργή οι εικόνες της Ιταλίδας κρατούμενης, η οποία προσήχθη στην αίθουσα του δικαστηρίου δεμένη χειροπόδαρα, με αλυσίδα. «Την τραβούσαν σαν σκυλί, ήταν φοβερό. Κι όλο αυτό το θέαμα κράτησε πάνω από τρεις ώρες», δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η Σάλις διακηρύττει την αθωότητά της και η οικογένειά της κατήγγειλε ότι κρατείται στη Βουδαπέστη υπό απάνθρωπες συνθήκες. Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη υπογράψει έκκληση στο διαδίκτυο με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή της.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, σε ανάρτησή του στο Χ, ζήτησε από την ουγγρική κυβέρνηση «να ασκήσει τους προβλεπόμενους ελέγχους και να παρέμβει ώστε να τύχουν σεβασμού τα δικαιώματα – όπως προβλέπουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- της Ιταλίδας πολίτη Ιλάρια Σάλις».

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 24 Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com