Και ολίγη “τηλεκριτική”: “Το κυρίαρχο δικαίωμα της Ουκρανίας,  της Φινλανδίας και της Σουηδίας, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»!

Πώς παραπληροφορούν, για τον πόλεμο... “αστροπελέκια” της TV

Με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, οι σκανδιναβικές χώρες, θα αναπτύξουν οπλικά συστήματα και πυραύλους, που, θα σημαδεύουν στόχους στη Ρωσία! Αυτό γίνεται σε όλες τις γύρω χώρες της Συμμαχίας.

Από την πλευρά της η Ρωσία -και αυτό λέει- θα αναγκασθεί να αναπτύξει και εκείνη, οπλικά συστήματα και πυραύλους, που, θα στοχεύουν αντίστροφα, εκείνους, που την απειλούν!”.

Αυτή η αυτονόητη, φυσική συνέπεια, λήψης αντίστοιχων μέτρων άμυνας της Ρωσίας, απέναντι σε κάθε νέα πυραυλικήω απειλή του ΝΑΤΟ, κοντά στα σύνορά της, δυστυχώς καλύπτεται, με σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και περισσή εμπάθεια, από πολλά ΜΜΕ και ευφάνταστους παρουσιαστές και πανελίστες, ως δήθεν απειλή χρήσης πυρηνικών και επικείμενης… συντέλειας του κόσμου!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο δήλωσε ότι “η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία, δεν θα απειλούσε τη Ρωσία, είμαστε χώρες που αγαπούν την ειρήνη”.

Και τη δήλωση αυτή αναπαράγουν αφελέστατα τα ΜΜΕ στις ειδήσεις και στη χώρα μας, χωρίς σχόλια, αφού και τα μικρά παιδιά (στο… Λαύριο κ. ά.) γνωρίζουν, ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο, “το ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία”!

Στο τηλεοπτικό δελτίο, που τυχαίνει να παρακουλουθώ, ο σχολιαστής, δεν βρίσκει “παράδοξη” (για να μη τη χαρακτηρίσουμε… αλλιώς) τη δήλωση του υπουργού, αλλά… “το προσπερνάει, πάει αλλού” και εμμένει στην ερώτηση:

Aυτό, σε τι ενοχλεί τη Ρωσία, αφού είναι κυρίαρχες χώρες και θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ”;

Παίρνει “πάσα” η παρουσιάστρια του δελτίου, προσθέτοντας τη δική της απορία:

– “Και γιατί η Ρωσία απειλεί με αντίποινα δυο κυρίαρχες χώρες, τι θέλει να πει, όταν απειλεί με τα πυρηνικά”;

Με όση ηρεμία διεθέτει και ενώ κινδυνεύει να του… “πέσουν τα μαλλιά”(!) μ΄όσα ακούει, τόσο από τον Φινλανδό υπουργό, όσο και από τους συναδέλφους του, ο ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα, προσπαθεί να εξηγήσει τα αυτονόητα:

– “Με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, οι σκανδιναβικές χώρες, θα αναπτύξουν οπλικά συστήματα και πυραύλους, που, θα σημαδεύουν στόχους στη Ρωσία! Αυτό γίνεται σε όλες τις γύρω χώρες της Συμμαχίας. Από την πλευρά της η Ρωσία -και αυτό λέει- θα αναγκασθεί να αναπτύξει και εκείνη, οπλικά συστήματα και πυραύλους, που, θα στοχεύουν αντίστροφα, εκείνους, που την απειλούν!

Αυτή η αυτονόητη, φυσική συνέπεια, λήψης αντίστοιχων μέτρων άμυνας της Ρωσίας, απέναντι σε κάθε νέα πυραυλική απειλή του ΝΑΤΟ, κοντά στα σύνορά της, δυστυχώς καλύπτεται, με σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας και περισσή εμπάθεια, από πολλά ΜΜΕ και ευφάνταστους παρουσιαστές και πανελίστες, ως δήθεν απειλή χρήσης πυρηνικών και επικείμενης… συντέλειας του κόσμου!

– “Ναι, αλλά γιατί η Ρωσία, απειλεί με πυρηνικά; Oι χώρες αυτές, αφού είναι κυρίαρχες, έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν τι θέλουν!”, επιμένει ο “φωστήρας” σχολιαστής (που μάλλον δεν κατάλαβε λέξη απ΄όσα εξήγησε ο ανταποκριτής).

Σ΄αυτό το σημείο έκλεισα την τηλεόραση, δεν ήθελα ν΄ακούσω άλλο…

Δικαίωμα ή “ηλιθιότητα”;

Αυτή την ίδια απορία, του σχολιαστή, είχαν πρόσφατα και κάποιοι άλλοι…“φωστήρες” της TV στις ΗΠΑ, “για ποιο λόγο να μην μπορεί μια κυρίαρχη χώρα (αυτοί αναφέρονταν στην Ουκρανία), αφού έχει το δικαίωμα, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ;”

Στην απορία, ”η Ουκρανία, ως κυρίαρχη χώρα, γιατί να μην μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ”, που, συχνά πυκνά ακούγεται και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, απαντά ο Αμερικανός καθηγητής φιλοσοφίας Ναόμ Τσόμσκι ως εξής:

– “Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αντίστοιχη με την προοπτική της συμμετοχής του Μεξικού σε στρατιωτική συμμαχία υπό την διεύθυνση της Κίνας, με την φιλοξενία Κινέζικων στρατευμάτων και πυραύλων, που θα… στόχευαν την Ουάσιγκτον! Η πιθανή επίκληση του «κυριαρχικού δικαιώματος» του Μεξικού να το κάνει «θα ξεπερνούσε την ηλιθιότητα»!

Επομένως, η επιμονή της Ουάσιγκτον «στο κυρίαρχο δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είναι ακόμα χειρότερη, καθώς «θέτει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σε μια ειρηνική επίλυση μιας κρίσης που είναι ήδη ένα συγκλονιστικό έγκλημα και σύντομα θα γίνει πολύ χειρότερο», εάν δεν επιλυθεί”, τόνισε ο καθηγητής.

Συμπερασματικά, ο όρος που χαρακτηρίζει αυτές τις ενέργειες (τόσο από την πλευρά του ΝΑΤΟ, όσο και από τις ενδιαφερόμενες γειτονικές της Ρωσίας, χώρες), είναι -κατά τον Τσόμσκι- “η… ηλιθιότητα”!

Γαργάρα” οι απειλές, θα πληρώνουν… σε ρούβλια!

Ισχυρή άνοδο, όπως σημειώναμε πρόσφατα και σε άλλο κείμενό μας, καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη στην ρώσικη οικονομία. Τα μέτρα με τις κυρώσεις, όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα, δεν αποδίδουν…

΄Ηδη μια πρώτη αποτίμηση, των κυρώσεων “δολιοφθοράς” της ρώσικης οικονομίας, δείχνει ότι, όχι μόνο “δεν γονατίζουν” την οικονομία της Ρωσίας, που είναι ο στόχος της Δύσης, αλλά, στη διάρκεια του πολέμου, η Ρωσία παρουσιάζει οικονομική ανάκαμψη στα επίπεδα, της περιόδου πριν τις κυρώσεις και πριν τον πόλεμο! Και νέες εμπορικές συμφωνίες- μαμούθ, φέρνουν πρόσθετα, τεράστια έσοδα στα ταμεία της.

Αντίθετα… αποδίδουν (και) οι “κυρώσεις” Πούτιν! Ειδικότερα, μετά την κίνηση της Ρωσίας να σταματήσει τις ροές προς Πολωνία και Βουλγαρία, που αρνούνταν να πληρώσουν σε ρούβλια και μόλις προχθές είχαμε το κλείσιμο απο τους Ουκρανούς της στρόφιγγας ενός απο τους αγωγούς που εφοδιάζει με φυσικό αέριο την Ευρώπη, όσο και να μη το δείχνουν οι Ευρωπαίοι θορυβήθηκαν σφόδρα και άρχισαν να αναζητούν λύσεις στο αδιέξοδο, μη αποκλείοντας μέχρι και τον… “ταπεινωτικό” συμβιβασμό!

Την Πολωνία και Βουλγαρία, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τέλος Μαϊου και… δεν προτίθεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, να πληρώσει σε ρούβλια! Στο μεταξύ η Βουλγαρία, εξυπηρετείται σε φυσικό αέριο από την Ελλάδα. Ως το τέλος Μαϊου…

Και όμως η “σκληρή γραμμή” των Ευρωπαίων, ότι δεν θα συμμορφωθούν με τους νέους όρους που θέτει ο Πούτιν, για πληρωμή σε ρούβλια, στην πράξη εμφανίζεται μη αφαρμόσιμη, αλλά και επικίνδυνη, γι΄ αυτό στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις… πλήρους συμμόρφωσης και υποταγής στους όρους Πούτιν!

Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αλλά και η Γερμανία, που, είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς ή έχουν πληρώσει σε ρούβλια», δήλωσε, σύμφωνα με το “Reuters”, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Πήρε λίγο χρόνο στους Ευρωπαίους εισαγωγείς και σε κάποιες κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ, ν΄αρχίσουν να κατανοούν ότι το… “COPY PASTE” των αμερικάνικων κυρώσεων, βλάπτει σοβαρά… ΜΟΝΟ τις οικονομίες των κρατών μελών της ΕΕ!

Γαργάρα”, λοιπόν, οι… απειλές και οι φοβέρες! Μόνο, που, “ντρέπονται” να το ομολογήσουν δημόσια και επιμένουν να συντηρούν την “εικόνα” των δήθεν ανυποχώρητων!

Ωστόσο, συμμορφώνονται “μια χαρά” με τους ρώσικους όρους, άνοιξαν λογαριασμούς και θα πληρώνουν, έστω με “βαρειά καρδιά”… σε ρούβλια!

Οι ΗΠΑ κάνουν μπίζνες…

Η Ουάσιγκτον εξαναγκάζει άλλα κράτη να επιβάλλουν κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, όμως οι αρχιτέκτονες αυτών των μέτρων είναι προσεκτικοί για να μην επωμίζεται κάποιο κόστος οι ΗΠΑ”, παρατηρεί εύστοχα ο Ζάο Λιζιάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις θα πρέπει να σταματήσουν για να μπορέσει να λυθεί η Ουκρανική κρίση.

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει τον εαυτό τους σε μία θέση, που, τους επιτρέπει να κερδοσκοπούν από το χάος”, καταλήγει ο κ. Λιζιάν.

΄Αλλωστε, δεν χρειάζεται να το λενε οι Κινέζοι, πως αξιοποιούν τις κρίσεις για να αποκομίζουν κέρδη οι ΗΠΑ, αφού η ίδια η Ιστορία… “ξεμπροστιάζει” την τωρινή υποκρισία της Δύσης, που ξαφνικά εμφανίζεται με “ευαισθησίες”, για τον άμαχο πληθυσμό, που, ποτέ δεν έδειξε, στους δικούς της βομβαρδισμούς, των 33 πρόσφατων πολέμων της!

Ο μόνος ίσως από τους ΄Ελληνες κυβερνητικούς βουλευτές, που, με παρρησία τόλμησε να πει τα πράγματα με τ΄όνομά τους και να αναδείξει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ βάζουν τις κυρώσεις, που τις ακολουθεί αναγκαστικά – για να μη σπάσει η ομοφωνία- και η Ευρώπη, ενώ ζημιώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και την ίδια ώρα οι ΗΠΑ αποκομίζουν οικονομικά κέρδη(!), είναι ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης:

Βλέπουμε μια Αμερική η οποία κάνει το κουμάντο. Ήρθε στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην Ευρώπη ο κ. Μπάιντεν ως μεταπράτης”, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Επέβαλε τους όρους των ποινών. ΟΚ. Πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία, κάνεις λογικός άνθρωπος δεν λέει το ανάποδο. Μας επούλησε το υγροποιημένο δικό του αέριο χωρίς να ξέρουμε ακόμα σε ποια τιμή και σηκώθηκε και έφυγε.

Και ποιος υφίσταται τις επιπτώσεις; Αφήστε τη Ρωσία που είναι ο εισβολέας. Δεν με ενδιαφέρει. Οι επιπτώσεις που είναι; Στην Ευρώπη!” και κατέληξε ως προς το αν θα γίνει η πληρωμή σε ρούβλια λέγοντας “εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να το μάθω (σ.σ. πως θα γίνει η πληρωμή). Με ενδιαφέρει να υπάρχει συνεχής ροή ενέργειας στον τόπο μου.”

Τα τραγικά θύματα της… “τιτανομαχίας” των βουβαλιών!

Παραπληροφορώντας το κοινό τους, πολλά κανάλια σε Ευρώπη και Αμερική εμφανίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως επίθεση των κακών, επίθεση της απολυταρχίας, κατά των… δημοκρατών!

Αποσιωπώντας φυσικά, όλα εκείνα τα βίαια γεγονότα της περασμένης 10ετίας, με επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε ρωσόφωνες περιοχές, προκαλώντας χιλιάδες θύματα!

Ούτε κουβέντα, ότι στην Ουκρανία, οι γνωστές πλέον, ένοπλες φασιστικές ομάδες (“Τάγμα Αζόφ”, “Μαχητές ελευθερίας”, “Πρωτοβουλία γιαρός”, ”Εθνικά τάγματα”, “Δεξιος τομέας”, κ.ά.) με τη βοήθεια και γενναία οικονομική στήριξη μυστικών υπηρεσιών της Δύσης, “δούλεψαν” χρόνια, για να ανατρέψουν τη “λαϊκή θέληση” – που ήταν “μακρυά από το ΝΑΤΟ”- και το Φεβρουάριο του 2014, προκάλεσαν πολιτικό χάος, ανατρέποντας τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Φέντοροβιτς Γιανουκόβιτς, για να έρθουν στην εξουσία… “φιλοδυτικοί” πολιτικοί, που, θα έκαναν την Ουκρανία, να θέλει πλέον να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ!

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως και κάποιοι ΄Ελληνες πολιτικοί, μιλώντας για τον πόλεμο των Ρώσων στην Ουκρανία, τους αρέσει να χρησιμοποιούν τη φράση: “Είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία μια παγκόσμια μάχη, μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας»!

Ασφαλώς και δεν είναι “δημοκρατία” οι φασιστικές ομάδες Αζόφ κλπ, που, όπως διακηρύσσουν οι Ουκρανοί, είναι πλέον ενσωματωμένες στο κράτος!

Σε πρόσφατη συνενετευξή του, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Νίκος Μαρκάτος, είπε τη “φράση – κλειδί”, πως θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία:

Αν ο Ζελένσκι είχε κάνει μια δήλωση ουδετερότητας, δεν θα είχε γίνει ο πόλεμος”! Το αντίθετο, η εμμονή και κηδεμονία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, “ρίχνει λάδι στη φωτιά”!

Είναι παρήγορο, ότι, παρά τη συστηματική “παραπληροφόρηση” από τα περισσότερα ΜΜΕ, σε Ευρώπη και Αμερική -φυσικά και στην Ελλάδα- ευτυχώς ακούγονται τελευταία ολοένα και περισσότερο, φωνές σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως αναλυτές, διεθνολόγοι κλπ, που, αναλύουν τις σκοπιμότητες και τα “κερδοσκοπικά παιχνίδια” που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα, ποιοι συντηρούν και “τρέφουν”αυτόν τον πόλεμο και το κυριότερο, δεν διαστάζουν, κόντρα στη… διαταταγμένη ομοφωνία και το… τεχνητό “αρραγές μέτωπο” ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ, να τολμούν να μιλάνε ανοιχτά, αποκαλύπτοντας τα “παιχνίδια” συμφερόντων, που, “παίζονται” στην Ουκρανία.

Ο πολύπαθος ουκρανικός λαός (που φυσικά έχει κι εκείνος τις ευθύνες του για τις επιλογές των ηγετών του και κυρίως για τις από ετών “πονηρές”… “αλλοδαπές παρέες” του), βρέθηκε, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, στην τραγικότερη θέση των… βατράχων στο βάλτο(!), πληρώνοντας βαρύ τίμημα, με ανθρώπινες ζωές, όσο διαρκεί η… “τιτανομαχία”, μέχρις εσχάτων, των οργισμένων “βουβαλιών”!

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com