Κακοκαιρία Daniel -τρομακτικό βίντεο: Πώς η Λιβύη πλημμύρισε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα – Φόβοι για έως και 20.000 νεκρούς

Ένα τρομακτικό βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει το πώς η Λιβύη πλημμύρισε νερό, μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα από το ξέσπασμα της καταιγίδας.

by Times Newsroom

Το βίντεο, που πιστεύεται ότι τραβήχτηκε στη Ντέρνα τη Δευτέρα, δείχνει τα νερά να πλημμυρίζουν τον δρόμο και στη συνέχεια περίπου 20 αυτοκίνητα και μία σειρά από συντρίμμια να παρασύρονται.

Στην αρχή του κλιπ, επικρατεί ηρεμία και κανονικές συνθήκες, ωστόσο μέσα σε μόλις 25 δευτερόλεπτα, βλέπουμε το χάος να ξεσπά.

Οι αξιωματούχοι της χώρας προειδοποίησαν χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Λιβύη μπορεί να φτάσει τους 20.000.

Χιλιάδες θύματα της κακοκαιρίας Daniel έχουν ήδη ταφεί σε ομαδικούς τάφους στην πόλη-λιμάνι της Ντέρνα, εν μέσω ισχυρισμών ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, εάν αξιοποιούνταν καλύτερα συστήματα προειδοποίησης.

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην πόλη έχει φτάσει τους 11.300, με εκατοντάδες ακόμη επιβεβαιωμένους νεκρούς στην ανατολική Λιβύη. Οι ομάδες έρευνας συνεχίζουν να ελέγχουν την περιοχή αφού η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες σε πολλές ανατολικές πόλεις το βράδυ της Κυριακής.

Οι κάτοικοι της Ντέρνα είπαν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις καθώς κατέρρευσαν δύο φράγματα στα περίχωρα της πόλης. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε ο Οσάμα Άλι, εκπρόσωπος ενός κέντρου ασθενοφόρων στην ανατολική Λιβύη. Ο δήμαρχος της Ντέρνα, Abdel Moneim al-Ghaithi είπε ότι ο τελικός απολογισμός στην πόλη μπορεί να φτάσει τις 20.000, δεδομένου του αριθμού των γειτονιών που παρασύρθηκαν ολόκληρες από τις πλημμύρες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com