Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ (1786 – 1826) Γερμανός συνθέτης, μαέστρος, πιανίστας, κιθαρίστας και κριτικός

Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της ρομαντικής περιόδου. Τα πιο γνωστά του έργα είναι οι όπερες "Ελεύθερος σκοπευτής", "Ευριάνθη", "Όμπερον" κτλ., τα οποία επηρέασαν σημαντικά την ανάπτυξη του Ρομαντισμού στη Γερμανία.

by Times Newsroom

Ο Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ (Carl Maria von Weber, 18-19 Νοεμβρίου 1786 – 5 Ιουνίου 1826) ήταν Γερμανός συνθέτης, μαέστρος, πιανίστας, κιθαρίστας και κριτικός, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της ρομαντικής περιόδου. Τα πιο γνωστά του έργα είναι οι όπερες “Ελεύθερος σκοπευτής“, “Ευριάνθη“, “Όμπερον” κτλ., τα οποία επηρέασαν σημαντικά την ανάπτυξη του Ρομαντισμού στη Γερμανία.

Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του Φραντς Άντον Φον Βέμπερ και της δεύτερης γυναίκας του, Γκενοβέφα Μπρέννερ, μιας τραγουδίστριας από τη Βιέννη. Ο αδερφός του, Φραντς, απέκτησε με την γυναίκα του τέσσερις κόρες που ασχολήθηκαν όλες με το τραγούδι και μάλιστα η Κονστάντσε παντρεύτηκε με τον Μότσαρτ. Ο Φραντς είχε πολλές φιλοδοξίες για τον μικρό Καρλ και σχεδίαζε να τον μετατρέψει σε παιδί-θαύμα. Ωστόσο ο Καρλ είχε γεννηθεί με μία ασθένεια που δεν του επέτρεψε να περπατήσει μέχρι τα τέσσερα χρόνια του. Από τότε έγινε ήδη ένας ικανός τραγουδιστής και πιανίστας.

Τον Μάρτιο του 1798, η μητέρα του πέθανε. Τον ίδιο χρόνο αυτός πήγε στο Σάλτσμπουργκ ως μαθητής του Μίχαελ Χάυντν, αδελφού του Γιόζεφ Χάυντν, ο οποίος τον ανέλαβε αφιλοκερδώς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή