Καταγγελία Μάικ Πενς για την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο: Ο Τραμπ «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μου»

Ο Τραμπ «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μου» την ημέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο, καταγγέλλει ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς

by Times Newsroom

Το ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, της οικογένειάς του και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, με την ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα της εισβολής οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, κατήγγειλε ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, σε τηλεοπτική συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή.

«Τα λόγια του προέδρου εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο», είπε ο Πενς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αναφερόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που προηγήθηκε της αιματηρής επίθεσης στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του μεγιστάνα.

Ο τότε αντιπρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Καπιτώλιο και επέβλεπε την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020, αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο για να προφυλαχθεί από τους ταραχοποιούς, όπως επίσης πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων. Ορισμένοι από τους οπαδούς του Τραμπ φώναζαν «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ποτέ δεν αναγνώρισε την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020, είχε παροτρύνει τότε τους οπαδούς του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο.

Έπειτα από την εισβολή των οπαδών του, αρνιόταν επί ώρες να τους καλέσει να εγκαταλείψουν το Καπιτώλιο και κατηγόρησε ακόμη και τον αντιπρόεδρό του με ένα tweet ότι «δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει», εμποδίζοντας την επικύρωση του αποτελέσματος.

«Αυτό με εξόργισε», τόνισε ο Μάικ Πενς, όταν ρωτήθηκε για αυτό το tweet. «Τα λόγια του προέδρου ήταν ανεύθυνα και οι πράξεις του ήταν ανεύθυνες», συνέχισε.

Την Τρίτη θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα του τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τραμπ.

Σε αυτά ο Πενς -πιθανός υποψηφίος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024- εξιστορεί, μεταξύ άλλων, τις πιέσεις που δέχθηκε πριν από την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Επισημαίνεται ότι αύριο Τρίτη ενδέχεται ο Ντόναλντ Τραμπ να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα για το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή