Κατασχέθηκαν πάνω από 300.000 λαθραία τσιγάρα

Τα έκρυβαν σε τόπια υφάσματος με σκοπό να τα εξάγουν στη Γαλλία

by Times Newsroom

Μέλη εγκληματικής ομάδας έκρυβαν μέσα σε τόπια υφάσματος μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και τα φόρτωναν σε φορτηγό, με σκοπό να τα εξάγουν, με πλαστά τιμολόγια, στη Γαλλία. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς έφτασαν στα ίχνη της ομάδας, συλλαμβάνοντας τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της, ενώ κατέσχεσαν και 306.770 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η αποθήκη στην οποία εντοπίστηκαν τα λαθραία τσιγάρα βρίσκεται σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ οι συλληφθέντες, όλοι ομογενείς ηλικίας 35, 56 και 62 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στην 1η Ειδική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και λαθρεμπορία.

Τα παράνομα τσιγάρα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, θα σταλούν στην αρμόδια Τελωνειακή Υπηρεσία για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Κατά την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν ένα φορτηγό, ένα όχημα τύπου κλαρκ, ένα παλετοφόρο, μία κάμερα ασφαλείας κι ένα αυτοκίνητο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή