Κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ με την κοστολόγηση του προγράμματος

Την επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο των syriza economics που κατέστρεψαν την Ελλάδα το 2015, φοβήθηκαν τελικά στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη και προτίμησαν τη φυγομαχία και τον πολιτικό εξευτελισμό, από την έκθεση.

by Times Newsroom

Οι προεκλογικές «μαγκιές» του κ. Κασσελάκη και του κ. Παππά ότι είναι καλοδεχούμενη η επίσημη κοστολόγηση των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, πήγαν περίπατο χθες στη Βουλή.

Με μία κ@λ@τούμπα που θύμισε την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τελικά την πρόταση του Κ. Χατζηδάκη να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ώστε να συζητηθεί και να κοστολογηθεί η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει, από τους ίδιους αρμόδιους που είναι τα μέλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Και το έκανε επειδή στην πραγματικότητα, δεν επιθυμεί να γίνει καμία επίσημη κοστολόγηση που θα αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μέτρα φτιαγμένα «στο πόδι», ακολουθώντας τις ανάγκες του λαϊκισμού και όχι της πολιτικής.

Η επιστολή του κ. Χατζηδάκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, έλεγε ξεκάθαρα να κληθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης και οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να διεξαχθεί η σχετική αναλυτική συζήτηση.

Και σε αυτήν την απόλυτα διαφανή διαδικασία, που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω Νίκου Παππά από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη», χθες την απέρριψε, χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διάσκεψη των Προέδρων, Θεοδώρα Τζάκρη, έκανε πίσω, προτείνοντας να συζητηθεί η πρόταση νόμου του κόμματός της με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, δηλαδή να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή και αφού ολοκληρωθεί εκεί η επεξεργασία, να διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Αυτή όμως ήταν μία «ντρίπλα» και μάλιστ φθηνή. Γνώριζε η κ. Τζάκρη ότι η πρότασή της προσκρούει στο Σύνταγμα και στο άρθρο 73, το οποίο προβλέπει ότι οι προτάσεις νόμου που επιφέρουν δημοσιονομικό κόστος -όπως ακριβώς η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ- δεν εισάγονται στη συζήτηση. Αυτό φέρεται να της απάντησε και ο κ. Τασούλας, στο αίτημά της για εισαγωγή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι… κουτοπονηριές όμως του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και δεν περνούν πια. Ούτε στη Βουλή ούτε στην κοινή γνώμη, από την οποία δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Και δεν μπορεί να βελτιώσει την εικόνα του, όταν κάθε φορά που τίθεται ζήτημα πολιτικής και όχι παραπολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει την αναξιοπιστία του.

Προσπάθησε η κ. Τζάκρη να αμυνθεί επιτιθέμενη. Κατηγόρησε με δήλωσή της τον κ. Χατζηδάκη για «φθηνό επικοινωνισμό» και για «τεχνάσματα». Αλλά δεν έπεισε κανέναν. Ούτε καν τα στελέχη του κόμματός της που γνωρίζοντας τον Κανονισμό της Βουλής μιλούσαν για «αυτογκόλ» που εξέθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη. Μπορεί κάποιοι να μιλήσουν και σήμερα δημόσια γι’ αυτό.

«Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών. Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδεικνυόταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την Οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και Μνημόνια. Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια» δήλωσε μετά το κάζο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com