Κωνσταντινόπουλος για την απειλή διαγραφών: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ

Στο πολεμικό κλίμα και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας εκ νέου πως μέσα στο 2024 πρέπει να γίνουν εκλογές για την αλλαγή ηγεσίας.

by Times Newsroom

“Εγώ δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί, λέω όμως ευθέως ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κασσελάκη και πρέπει να βρεθεί ηγεσία που μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη”, είπε αρχικά στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις απειλές Ανδρουλάκη περί διαγραφών, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε πως “το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει ΚΚΕ όσο και αν το προσπαθήσουν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει και ούτε μπορεί να μπει στη λογική επειδή η ηγετική ομάδα λεει ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα πάμε στο 5%”.

“Τα θέματα μιλούν μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα. Πρέπει να επιλέξουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θα είμαστε ένα κόμμα χαμηλών προσδοκιών ή θα μιλούμε καθαρά και δεν θα φτάνουμε στο επίπεδο να χάνουμε από τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αποφασίσει η βάση”, τόνισε στη συνέχεια.

“Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40-50 χιλιάδες κόσμου. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γίνει αποτίμηση, να μιλήσουμε για τις πολιτικές και κυρίως οι υποψήφιοι να μας πουν το πλαίσιό τους για το πώς θα προχωρήσουν μπροστά με τη διεύρυνση και να φέρουν κόσμο στις διαδικασίες. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πότε πιστεύει ότι θα οριστεί η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών και ειδικά για το σενάριο που θέλει αυτές να γίνονται τον Ιούλιο απάντησε πως «όποιος θέλει να πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει για αυτό δεν θα τον «σκοτώσει» κανένας για αυτό απλώς θα «σκοτώσει» το κόμμα. Τον Ιούλιο δεν θα έρθει πάνω από 40-50 χιλιαδες κόσμου. Η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50 χιλιάδες ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του».

Αναφερόμενος, δε, στη δημοσκόπηση της GPO είπε πως «έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία μείωση των ποσοστών όχι γιατί δεν υπάρχει εσωστρέφεια γιατί εσωστρέφεια υπήρχε στο ύψιστο σημείο αλλά γιατί αναμένουν τις αποφάσεις μας. Αναμένουν να δουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα συνεχίσουμε τα ίδια άρα όλα τα επιχειρήματα της ηγεσίας με την χθεσινή δημοσκόπηση την οποία και αυτή βλέπω ότι τους αρέσει γιατί έχει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη σημαίνει ότι ούτε είχαμε εσωστρέφεια και καταστροφή αλλά και το 70% του κόσμου θέλει εκλογή ηγεσίας τώρα».

«Εγώ ξέρω ότι διακυβεύονται θέματα δημοκρατίας. Εγώ ξέρω ότι όταν επικαλείσαι τη διαγραφή επικαλείσαι το φόβο και μοιάζεις με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος έλεγε “εάν δεν ψηφίσετε να πάρω το 32% θα διαλυθεί η χώρα”. Τώρα ο κ. Ανδρουλάκης επικαλείται τον φόβο. Εγώ θέλω να επικαλεστώ την ελπίδα και τη χαρά, τη δύναμη της νίκης που φέρνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και να του πω ότι αν πάει σε εκλογές το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποστομωτικό για όλους και όλοι θα πρέπει, με βάση την εντολή του λαού, να προχωρήσουμε» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com