Κωνσταντινούπολη: Επίθεση με πέτρες σε ελληνικό σχολείο και εκκλησία – Αντισημιτικά μηνύματα στους τοίχους

Καθώς η ένταση της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αυξάνεται μέρα με τη μέρα, οι μειονότητες στην Τουρκία γίνονται στόχοι.

by Times Newsroom

Επίθεση με πέτρες δέχτηκε η εκκλησία της Παναγίας Μουχλιώτισσας και η Μεγάλη Του Γένους Σχολή στο Φανάρι (κοντά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα στους τοίχους της εκκλησίας της Παναγίας, και σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, πρώην ελληνικό δημοτικό σχολείο, γράφτηκαν συνθήματα «Κάτω το Ισραήλ» και «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης».

Μετά την επίθεση, ο ιερέας της εκκλησίας υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα του Μπαλάτ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα 3-4 ατόμω   που φορούσαν τουρμπάνια έγραψαν τους τοίχους και πέταξαν πέτρες.

Το Ίδρυμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Παναγίας εξέφρασε τη θλίψη του μετά την επίθεση κάνοντας δήλωση στα τουρκικά ΜΜΕ και τη δημοσιογράφο Μελικέ Τσαπάν, ανέφερε: «Αυτή η επίθεση δεν συνέβη μόνο σε έναν τόπο λατρείας και ένα σχολείο, αλλά και στους ανθρώπους μας που ζουν εκεί. Τα στελέχη της αστυνομίας μάς βοήθησαν πολύ. Ελπίζουμε τέτοια περιστατικά να μην ξανασυμβούν».

Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία και το σχολείο δεν έχουν ακόμη βρεθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή