Κόντρα Δούκα-Πλεύρη για το street party στα σκαλιά εκκλησίας στο Γαλάτσι – «Ντροπή» είπε ο υπουργός – «Θίχτηκε ο ακροδεξιός» ανταπάντησε ο δήμαρχος

Σε διαδικτυακή αντιπαράθεση επιδίδονται ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

by Times Newsroom

Αφορμή για τα εκατέρωθεν αιχμηρά σχόλια στάθηκε ο σάλος που προκλήθηκε για το rave πάρτι που έγινε χθες (20/12) το βράδυ στο Γαλάτσι, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

«Εν μέσω των Λειτουργιών στις Εκκλησίες μας τις Άγιες αυτές κατανυκτικές μέρες της Γέννησης του Χριστού μας, ο δήμος Αθηναίων επιλέγει να χρησιμοποιήσει την είσοδο και τα σκαλιά Εκκλησίας για να στήσει rave party. Απλά ντροπή κ. Χάρη Δούκα» έγραψε σε ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων από την πλευρά του ανάρτησε βίντεο από το πάρτι γράφοντας: «Παρεξηγήθηκε ο ακροδεξιός Πλεύρης, γιατί χιλιάδες νέοι τραγούδησαν και διασκέδασαν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή».

Πρόσθεσε ακόμα πως επρόκειτο για «εκδήλωση που έγινε για τέταρτη φορά, με διοργανωτές νέους της περιοχής και συμμετοχή όλης της τοπικής αγοράς. Νέους που καθάρισαν οι ίδιοι όλη την πλατεία αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης στις 11 το βράδυ. Υποκρισία και σκοταδισμός. Το προαύλιο της εκκλησίας είναι ένας χώρος ανοιχτός για όλους και κυρίως για τους νέους. Υ.Γ. Είχαμε χθες και βιολιά έξω από την Καπνικαρέα με πάρα πολύ κόσμο. Πώς του ξέφυγε αυτή η εκδήλωση;».

Γαλάτσι: Σάλος για το rave πάρτι στα σκαλιά της εκκλησίας με τις ευλογίες του δήμου Αθηναίων [βίντεο]

Σάλος έχει προκληθεί από τη διοργάνωση πάρτι με ηλεκτρονική μουσική το βράδυ του Σαββάτου (20/12) στο Γαλάτσι, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός νεαρών, ενώ επαγγελματικός φωτισμός και κονσόλα DJ είχαν τοποθετηθεί στα σκαλιά του ναού, δημιουργώντας σκηνικό που θύμιζε νυχτερινό rave. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε γύρω στις 23:00. Όπως προκύπτει από αναρτήσεις στα social media, το προαναγγελθέν street party, το οποίο σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τοποθετούνταν στην πλατεία Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, κατέληξε να εξελίσσεται λίγα μέτρα πιο ψηλά, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του ναού.

Η κονσόλα του DJ στήθηκε μπροστά στην εκκλησία, ενώ τα φωτορυθμικά φώτιζαν τμήματα του ναού, με αρκετούς παρευρισκόμενους να ανεβαίνουν τα σκαλιά, να χορεύουν και να απαθανατίζουν τη στιγμή για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η δράση εντασσόταν στο City Festival και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχής και τη μετατροπή της Λαμπρινής σε νέο σημείο αναφοράς της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

«Λαμπρινή Street Party το Σάββατο! Η Λαμπρινή γίνεται το απόλυτο hotspot ηλεκτρονικής μουσικής, με το Enteka Athens να δίνει ρυθμό σε ένα από τα πιο δυνατά πάρτι της χρονιάς. Σάββατο 20/12, στις 19:00, Πλατεία Αγίου Ανδρέα. Κοντινός σταθμός: Άνω Πατήσια Η δράση είναι δωρεάν. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις προβολής, ενίσχυσης και προώθησης του τουρισμού στον Δήμο Αθηναίων» / Υποέργο 1, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027», ΟΠΣ 6018475 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή