Κορινθία: Αφέθηκε ελεύθερος ο 45χρονος – «Χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα»

Η δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου αναβλήθηκε για τις 4 Μαρτίου. Τι είπε στους δημοσιογράφους για την άρνηση της διενέργειας τεστ DNA, το πού βρίσκεται η οικογένειά του και την εργασία του

by Times Newsroom

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη του αφέθηκε την Πέμπτη ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας που αυτοαποκαλείται «κοινότητα παλαιοχριστιανών», οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.

Η δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου αναβλήθηκε για τις 4 Μαρτίου, λόγω απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, ο 45χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Δεν αρνήθηκα μόνο τη διενέργεια DNA, αρνήθηκα και την ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο, διότι είναι λόγοι πίστης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είπε ότι δε γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη.

Οι «Αμις της Κορινθίας»: Ζουν σε λαγούμια και οπλοφορούν

Σε σχέση με τον 15χρονο γιο του που βρίσκεται σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο 45χρονος δήλωσε πως «το παιδί μου κρατείται στο Παίδων ενώ είναι υγιές, κρατείται τρεις μέρες με άρρωστα παιδιά ενώ είναι υγιές».

Τέλος, ερωτηθείς για το καθεστώς εργασίας του στον Δήμο Ερέτριας, ο 45χρονος απάντησε: «Είμαι ανάπηρος και θα έπρεπε να έχω πάρει ήδη σύνταξη. Εχω 15 χρόνια στο Δημόσιο, με αναπηρία παίρνω σύνταξη και χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα. Εχω απόφαση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ».

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα ύστερα από επεισόδιο που έγινε ανάμεσα στην οικογένεια και κυνηγούς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε επιχείριση της Αστυνομίας, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, τόξα, βέλη, μαχαίρια και τσεκούρια και είχαν συλληφθεί οι γονείς.

Οι γονείς έχουν δηλώσει ότι έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, σε λαγούμια και στοές όπως οι πρώτοι Χριστιανοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com