Κούβα: Ανακοινώνει μπλακ άουτ στην Αβάνα

Καθένας από τους έξι δήμους της Αβάνας θα διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κάθε τρεις ημέρες κατά τις μεσημεριανές ώρες αιχμής

by Times Newsroom

Η πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, θα ξεκινήσει διακοπές ρεύματος τον Αύγουστο, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την ενεργειακή κρίση που επιδεινώνεται στη χώρα. Παράλληλα, ακύρωσε το καρναβάλι και εξετάζει επίσης άλλα μέτρα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Στην Αβάνα βρίσκεται το ένα πέμπτο του πληθυσμού των 11,2 εκατομμυρίων της χώρας. Η πόλη είναι το κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας στην Κούβα, και μέχρι τώρα είχε αποφύγει τις καθημερινές διακοπές ρεύματος τεσσάρων ή περισσότερων ωρών που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες περιοχές της νησιωτικής χώρας εδώ και μήνες.

Τα μπλακ άουτ προκάλεσαν φέτος μικρές διαμαρτυρίες. Πριν από ένα χρόνομ τον Ιούλιο, είχαν πυροδοτήσει άνευ προηγουμένου αναταραχής σε όλη τη χώρα καθώς η δυσαρέσκεια έβραζε.

Προς το παρόν, σύμφωνα με τον προγραμμαιτσμό, καθένας από τους έξι δήμους της Αβάνας θα διακόπτει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας κάθε τρεις ημέρες κατά τις μεσημεριανές ώρες αιχμής, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, Tribuna de la Habana.

Οι διακοπές ρεύματος αντικατοπτρίζουν τη βαιά οικονομική κρίση που ξεκίνησε με τις σκληρές αμερικανικές κυρώσεις στο νησί το 2019 και επιδεινώθηκαν με την πανδημία που έπληξε τον τουρισμό και στη συνέχεια την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή