Κούβα: Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ

Zούσε την Ισπανία, ήταν μητέρα του «Φιντελίτο», του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, που αυτοκτόνησε το 2018

by Times Newsroom

Η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ, που ζούσε την Ισπανία, ήταν μητέρα του Φιντέλ Κάστρο Ντιάς-Μπάλαρτ, γνωστού ως «Φιντελίτο», του μεγαλύτερου γιου του Κάστρο, που αυτοκτόνησε το 2018.

Κόρη κουβανού πολιτικού της δεκαετίας του 1940, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ παντρεύτηκε τον Φιντέλ Κάστρο το 1948. Το ζευγάρι χώρισε το 1955. Η μάχη για την κηδεμονία του παιδιού του, την οποία κέρδισε ο Φιντέλ Κάστρο, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μετά την νίκη της κουβανικής επανάστασης το 1959, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ αναγκάστηκε να εξοριστεί. Μπόρεσε ωστόσο να επισκεφθεί την Κούβα πολλές φορές. Η οικογένεια Ντιάς-Μπάλαρτ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλη επιρροή μεταξύ των κουβανών εξορίστων με έδρα το Μαϊάμι.

Ενας από τους ανιψιούς της Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ και ξάδερφος του Φιντελίτο είναι ο Μάριο Ντιάς-Μπάλαρτ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ακραιφνής αντικαστρικός.

Ο Φιντέλ Κάστρο (1926-2016) παντρεύτηκε μία και μοναδική φορά, με την Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ. Αλλά είχε αποκτήσει τουλάχιστον παιδιά με τέσσερις διαφορετικές γυναίκες. Με την τελευταία του σύντροφο, την Ντάλια Σότο ντελ Βάγε, είχε αποκτήσει πέντε γιους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com