Κρεμλίνο: Η Ρωσία έχει αρκετά εργαλεία για να επιβιώσει από τη «συναισθηματική» αντίδραση της αγοράς

Ο Πεσκόφ είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η αντίδραση της αγοράς θα ήταν όσο το δυνατόν πιο σύντομη.

by Times Newsroom

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει αρκετά εργαλεία ασφαλείας για να επιβιώσει από την αστάθεια της αγοράς και ότι η «συναισθηματική» αντίδραση της χρηματοπιστωτικής αγοράς στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα εξομαλυνθεί.

Ο Πεσκόφ είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η αντίδραση της αγοράς θα ήταν όσο το δυνατόν πιο σύντομη.

Την Πέμπτη 24/2 η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε παρεμβάσεις στο συνάλλαγμα που βοήθησαν το ρούβλι να ξεφύγει από τα ιστορικά χαμηλά όπου είχε βυθιστεί, αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τις ρωσικές δυνάμεις να εισβάλουν στην Ουκρανία – μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Το ρούβλι υποχώρησε κατά  3,8% στα 84,27 έναντι του δολαρίου στις 11:30 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα φτάσει σε χαμηλό ρεκόρ των 89,60, σε εξαιρετικά ασταθείς συναλλαγές.

Έναντι του ευρώ, το ρούβλι έχασε 3,2% για να διαπραγματευτεί στις 94,55 μονάδες, φθάνοντας νωρίτερα στο ιστορικό χαμηλό των 101,03 στη διατραπεζική αγορά.

Για πρώτη φορά από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα στηρίξει το ρούβλι με παρεμβάσεις σε ξένο νόμισμα, για να στηρίξει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή