«Kurt Weill, Λυρικό καμπαρέ» Βερολίνο‒Παρίσι‒Νέα Υόρκη

Μια διαδρομή με σταθμούς σε εμβληματικά τραγούδια και αποσπάσματα από διάσημα έργα του Weill («Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», «Όπερα της πεντάρας» κ.ά.).

by Times Newsroom
  • Ιδέα, κείμενο, σκηνική επιμέλεια | Μάγδα Μαυρογιάννη
  • Ανδρομάχη Δαυλού | ηθοποιός
  • Άρτεμις Μπόγρη | μεσόφωνος
  • Γιώργος Κωνσταντίνου | πιάνο

Η αυλαία της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος ανοίγει την Τρίτη 2 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ και υποδέχεται τη νέα παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Κurt Weill, Λυρικό καμπαρέ», που βασίζεται σε μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη, η οποία υπογράφει επίσης το κείμενο και τη σκηνική επιμέλεια. Μια συναρπαστική θεατρική παράσταση σαν ταινία, με το σενάριό της να περιγράφει το στήσιμο ενός λυρικού καμπαρέ από μία σκηνοθέτη, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη μουσική πορεία του γερμανού πρωτοπόρου συνθέτη Kurt Weill [Κουρτ Βάιλ], από το Βερολίνο στο Παρίσι και μετά στη Νέα Υόρκη, μαζί με την αγαπημένη του γυναίκα-ερμηνεύτρια, την Lotte Lenya [Λόττε Λένυα]. Πρωταγωνιστές, μία ηθοποιός (Ανδρομάχη Δαυλού), μία τραγουδίστρια (η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη) και ένας πιανίστας (Γιώργος Κωνσταντίνου). Σε ρόλο αφηγήτριας, η Μάγδα Μαυρογιάννη. Μια διαδρομή με σταθμούς σε εμβληματικά τραγούδια και αποσπάσματα από διάσημα έργα του Weill («Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», «Όπερα της πεντάρας» κ.ά.).

Κurt Weill | Βερολίνο‒Παρίσι‒Νέα Υόρκη

Τρία τέταρτα του αιώνα μετά τον θάνατο του Κουρτ Βάιλ, το έργο του, ένα ενθουσιώδες αμάλγαμα γνώσης και έμπνευσης, συνεχίζει να ψυχαγωγεί, να συγκινεί και να τροφοδοτεί νέες αναγνώσεις. Ένας αιρετικός με κλασικό υπόβαθρο, ο Βάιλ δεν αποδέχτηκε ποτέ τη διάκριση μεταξύ σοβαρής και ελαφριάς μουσικής· «υπάρχει μόνο καλή και κακή μουσική» δήλωνε ο ίδιος, καθώς οδηγούσε τη ζωή του, λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, από το επικό θέατρο του Μπρεχτ ‒και την περίφημη συνεργασία τους στην «Όπερα της πεντάρας» στο Παρίσι του Πουλένκ και του Σατί και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϋ της εμβληματικής τζαζ και της ποπ κουλτούρας των μιούζικαλ, όπου τελικά καθιερώθηκε ως ο απόλυτος τραγουδοποιός της αμερικανικής σκηνής. Ο Βάιλ, όπως και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες του ταραγμένου 20ού αιώνα, έπρεπε να εφεύρει ξανά τον εαυτό του, διανύοντας αλλεπάλληλους κύκλους προς την ελευθερία, τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη. Η ευάλωτη ανθρώπινη φύση και οι αλλαγές της ανθρώπινης κατάστασης μετατρέπονται μέσα από τα τραγούδια και τη βιογραφία του σε ένα γοητευτικό μουσικό θέαμα: με επικεφαλής τη Μάγδα Μαυρογιάννη, τρεις σημαντικοί ερμηνευτές ζωντανεύουν τη συνθήκη ενός πρωτότυπου λυρικού καμπαρέ και μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια διαδρομή με σταθμούς το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 18

Eισιτήρια

210 72 82 333 megaron.gr

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com