Κυμπουρόπουλος: Το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο, δεν έγινε εκεί η εκδήλωση

Νέα ανάρτηση από τον ευρωβουλευτή προς αποκατάσταση της αλήθειας

by Times Newsroom

Τη δυσάρεστη εμπειρία που τον ανάγκασε να αποχωρήσει από εκδήλωση περιέγραψε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος,

Σε ανάρτησή του στα social media, παρέθεσε μια φωτογραφία με την οποία έθεσε ένα σημαντικό ζήτημα: αυτό της προσβασιμότητας σε δημόσιους χώρους για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιούργησαν πορτρέτο 35 τ.μ. με τη μορφή του Μίκη Θεοδωράκη

Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δεν ανέφερε για ποια εκδήλωση επρόκειτο, αλλά είπε ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει επειδή δεν ήταν δυνατό για εκείνον να εισέλθει στον χώρο, καθώς δεν υπήρχε πρόνοια για άτομα με κινητικά προβλήματα και η είσοδος βρισκόταν στην κορυφή σκαλιών.

«Αντίκρισα το θέαμα που πάντα με φοβίζει»

Το εμπόδιο της κοινωνικότητάς μου ήταν μπροστά μου» έγραψε ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στα σκαλιά της εισόδου και τόνισε ότι «Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν μόνο εγώ σε αυτό το σημείο, ήμασταν όλοι οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου που αναζητούμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε από οποιοδήποτε αξίωμα στη ζωή!».

«Τελικά την άφησα πίσω μου την εκδήλωση απογοητευμένος. Αλλά αν δεν δηλώσουμε στην κοινωνία τι είναι αυτό που μας ενοχλεί για να ζήσουμε καλύτερα, πως τελικά θα την αλλάξουμε;» κατέληξε ο ευρωβουλευτής στο μήνυμά του.

Στη συνέχεια, εξαιτίας δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψε σύγχυση σχετικά με τον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση, αφού αρκετές αναφορές έκαναν λόγο για το Προεδρικό Μέγαρο, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Εξάλλου, σε επόμενη ανάρτησή του, λίγη ώρα μετά την πρώτη, ο ίδιος ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, διευκρίνισε ότι η εκδήλωση στην οποία αναφέρθηκε δεν αφορά το προεδρικό μέγαρο.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής έγραψε ότι το προεδρικό μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο και τόνισε ότι δεν έχει σημασία, για εκείνον, το πού έγινε η εκδήλωση αλλά «ότι κάθε ημέρα καταβάλλουμε μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας».

«Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο ενδιαφέρον και την στάση με την οποία στέκεστε στο περιστατικό. Προς διευκρίνιση, το περιστατικό ΔΕΝ έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι απόλυτα προσβάσιμο. Η συζήτηση για την προσβασιμότητα είναι μεγάλη και απαιτεί ιδιαίτερη διαχείρηση. Σημασία δεν έχει πού γινόταν η εκδήλωση. Σημασία για μένα έχει ότι κάθε ημέρα καταβάλλουμε μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας» έγραψε. 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή