Λ. Μενδώνη για ελληνική γλώσσα: Μεγάλο πρόβλημα η μείωση των ανθρώπων που την μιλούν – Συνδέεται με το δημογραφικό

Ο πολιτισμός, η κα υπουργός έχει προσφέρει πολλά και το ξέρουμε όλοι, ο πολιτισμός συνδέεται με τον πολίτη. Πόλις, πολίτης, πολιτισμός και πόλη σημαίνει οχυρωμένο φρούριο.

by Times Newsroom

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μείωση των ανθρώπων που μιλούν την ελληνική γλώσσα» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNEWS, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
«Αυτό βεβαίως είναι ένα ευρύτερο πρόβλημα, συνδέεται με το δημογραφικ, αλλά πραγματικά το μείζον ζήτημα είναι ότι μειώνεται το πληθυσμός που μιλά την ελληνική γλώσσα.

Στο σημείο αυτό παρενέβη στη συζήτηση ο καθηγητής γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, επισημαίνοντας:

«Χαίρομαι πραγματικά που έχουμε μαζί μας την κυρία υπουργό Πολιτισμού, διότι εκεί παίζεται σήμερα το παιγνίδι. Η γλώσσα και ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός, η κα υπουργός έχει προσφέρει πολλά και το ξέρουμε όλοι, ο πολιτισμός συνδέεται με τον πολίτη. Πόλις, πολίτης, πολιτισμός και πόλη σημαίνει οχυρωμένο φρούριο.
Όταν δε νιώθει κανείς προστατευμένος από την πολιτεία, δεν μπορεί να έχει ούτε ενσυνείδητους, ούτε ευσυνείδητους πολίτες, ούτε και πολιτισμό. Γι αυτό είναι κομβικής σημασίας ο πολιτισμός σε όλες τις εκφάνσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com