Λαβρόφ: Η συνομιλία με τον Μπλίνκεν ήταν εποικοδομητική αλλά η Ουάσινγκτον δεν είπε κάτι καινούργιο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η συζήτηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των 20 (G20) στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα ήταν «εποικοδομητική» αλλά ότι δεν άκουσε κάτι νέο από την αμερικανική πλευρά.

by Times Newsroom

Σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο τους συνομίλησαν για 10 λεπτά και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα και τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο αυτών αξιωματούχων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο.

«Μιλήσαμε εποικοδομητικά, χωρίς συναίσθημα, σφίξαμε τα χέρια», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Ό,τι άκουσα ήταν μια θέση που είχε εκφραστεί και υπογραμμιστεί δημοσίως πολλές φορές στο παρελθόν. Έδωσα τη δική μου ειλικρινή, λεπτομερή αξιολόγηση για τη συνθήκη New START, και για ποιο λόγο θεωρήσαμε απαραίτητο να την αναστείλουμε», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέστειλε τον περασμένο μήνα τη συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να προκαλέσουν «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com