Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Τι ζητά από τη Σκωτία ο διάσημος ηθοποιός

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του στα social media για να καλέσει την κυβέρνηση της Σκωτίας να ανακηρύξει τη χώρα «σε έθνος που επανέρχεται».

by Times Newsroom

Σε μια ανάρτηση στο Instagram στους 61,1 εκατομμύρια ακολούθους του, ο αστέρας του Killers of the Flower Moon, ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα για να τονίζει περιβαλλοντικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο, μοιράστηκε την εκστρατεία της Σκωτίας Rewilding Alliance να παροτρύνει την κυβέρνηση της Σκωτίας να δεσμευτεί για την αποκατάσταση της φύσης.

Η Scottish Rewilding Alliance είναι ένας συνασπισμός περισσότερων από 20 φυσικών οργανώσεων που παροτρύνουν τη σκωτσέζικη κυβέρνηση να ανακηρύξει τη Σκωτία ως το πρώτο έθνος που εκσυγχρονίζεται σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις στρατηγικές διατήρησης.

Ο Ντι Κάπριο έγραψε: «Η Σκωτσέζικη Συμμαχία Rewilding παροτρύνει την κυβέρνηση της Σκωτίας να ανακηρύξει τη Σκωτία Rewilding Nation, δεσμευόμενη για την ανάκτηση της φύσης σε 30% της γης και των θαλασσών προς όφελος της φύσης, του κλίματος και των ανθρώπων.

«Πριν από περίπου 6.000 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Σκωτίας καλυπτόταν από πλατύφυλλα δάση, διάσπαρτα από πλούσιους θάμνους, ρείκια και έλη.

«Σε πλήρη αντίθεση, το τοπίο σήμερα είναι ξεροί λόφοι με εξαιρετικά υποβαθμισμένες περιοχές βοσκής προβάτων (τα αποκαλούμενα τοπία «ναυαγισμένα από πρόβατα») και τετράγωνα από φυτείες ερυθρελάτης.

«Με αυτήν την εκστρατεία, η Σκωτία θα μπορούσε να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανανέωση των τοπίων της, στην εξασφάλιση καθαρού αέρα και νερού, στην αποθήκευση άνθρακα, στη μείωση των πλημμυρών, στην αποκατάσταση της άγριας ζωής και στη βελτίωση της ζωής των ντόπιων».

Προέτρεψε τους ακολούθους του να επισκεφθούν τον σύνδεσμο στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθουν περισσότερα για την αιτία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Κάπριο δείχνει ενδιαφέρον για το περιβάλλον της Σκωτίας, προσελκύοντας στο παρελθόν μεγάλο πλήθος στο Cop26 στη Γλασκώβη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com