Λίβανος: Τρεις νεκροί εκ των οποίων δύο μέλη της Χεζμπολάχ σε ισραηλινά πλήγματα

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου επαναλήφθηκαν μετά την παύση ακολούθησε την εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς.

by Times Newsroom

Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο, όπου η ένοπλη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε με δύο δελτία Τύπου τον θάνατο δύο μελών της, του Μοχάμεντ Μαζράανι και του Ουάτζιχ Μσεκ.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου επαναλήφθηκαν μετά την παύση ακολούθησε την εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς. Η εκεχειρία κατέρρευσε σήμερα.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, ο Μοχάμεντ Μαζράανι σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι τους και δεν συμμετείχε σε καμία μάχη την ώρα του θανάτου του.

Νωρίτερα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ANI) μετέδωσε ότι οι “άμαχοι” Μοχάμεντ Μαζράανι και η μητέρα του Νασίφα σκοτώθηκαν στο χωριό Χούλα “αφότου το σπίτι τους έγινε στόχος εχθρικού βομβαρδισμού”.

Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, δήλωσε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι είχε στοχοθετήσει “μια ομάδα εχθρικών στρατιωτών (Ισραηλινών σ.σ.) πέριξ της τοποθεσίας Τζαλ αλ-‘Αλαμ”, αναφερόμενη σε μια ισραηλινή τοποθεσία που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τέσσερις άλλες επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων.

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι έπληξε “έναν τρομοκρατικό πυρήνα” και “αναχαίτισε δύο επιθέσεις” από τον Λίβανο, προσθέτοντας ότι το πυροβολικό του “έπληξε τις πηγές των επιθέσεων”.

Μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που ξέσπασε έπειτα από τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ γίνονταν καθημερινά στα σύνορα.

Οι ανταλλαγές των πυρών σχεδόν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Στον Λίβανο, τα πυρά και οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού έχουν προκαλέσει τον θάνατο 110 και πλέον ανθρώπων, στην πλειονότητά τους ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και περισσότεροι από δώδεκα ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους τρείς δημοσιογράφοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ σε επιθέσεις που προέρχονταν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τις αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com